EXCLUSIV Eveniment fotbalistic de amploare la Chișinău: Jurnaliștii sportivi din opt țări vor concura în Cupa Europei Media

Un eveniment fotbalistic de amploare va avea loc în perioada 18-20 mai 2024 la Chișinău – CUPA EUROPEI MEDIA 2024 (CHISINAU EUROPEAN MEDIA CUP 2024).

La competiție vor participa 8 echipe de jurnaliști din următoarele țări: MOLDOVA, ROMÂNIA, GEORGIA, POLONIA, AZERBAIJAN, ARMENIA, ISRAEL, GERMANIA.

CHISINAU EUROPEAN MEDIA CUP 2024 se va desfășura pe terenul de minifotbal al FMF din parcul LA IZVOR.

Potrivit președintelui Asociației Presei Sportive, Eduard Ciobanu, obiectivul principal al acestui turneu este promovarea imaginii Republicii Moldova, dar și a capitalei noastre – Chișinău – pe arena internațională.

„Suntem siguri că vom reuși să creăm din acest eveniment o tradiție frumoasă care va servi pe viitor ca o platformă de cooperare dintre reprezentanții presei sportive internaționale,” a mai declarat Eduard Ciobanu.

Menționăm că CUPA EUROPEI MEDIA 2023 a avut loc anul trecut în luna mai tot la Chișinău, iar echipa jurnaliștilor moldoveni a luat primul loc.

Reamintim că echipa presei sportive din Moldova a câștigat, de-a lungul anilor, zeci de competiţii, printre acestea se numără Jocurile Olimpice pentru mass media de la Cannes (Franța) din 2003.

În anul curent, jurnaliștii moldoveni și-au adjudecat titlul la campionatul Țărilor Est-Europene și Balcanice din Pazardjik (Bulgaria), precum şi la turneul internaţional printre jurnalişti desfășurat în Syunik (Armenia).