Judocanul Adil Osmanov contra legendarului Shavdatuashvili Lasha. Marea luptă, în câteva clipe la Campionatul European

Judocanul moldovean Adil Osmanov va lupta peste câteva clipe pentru bronz, în categoria -73 kg, în blocul final al Campionatului European de Judo cu legendarul judocan georgian Shavdatuashvili Lasha, medaliat la Jocurile Olimpice cu aur, argint și bronz.

Amintim că zece judocani moldoveni au intrat în luptă la campionatul European de la Zagreb care se desfășoară în capitala Croației timp de 4 zile.

Președintele Federației Naționale Sportive de Judo, Andrei Golban, a menționat importanța acestei competiții înainte de Jocurile Olimpice.

„Vor lupta pentru a demonstra ce au mai bun. Zece sportivi moldoveni au făcut deplasarea la această competiție importantă înaintea Jocurilor Olimpice de la Paris. Nu pot spune cine are cele mai mari șanse pentru o medalie, dar competiția va arăta cine este cel mai bun,” a mai declarat Golban pentru RealMedia.

Potrivit președintelui, judocanul moldovean Denis Vieru, care este și cel mai bun judocan la nivel mondial, conform clasamentului Uniunii Europene de Judo, la categoria până la 66 kg, nu va participa la campionat. „Îl păstrăm pentru Campionatul Mondial din Abu Dhabi și Jocurile Olimpice”.

Cât despre ceilalți zece sportivi care ne vor reprezenta țara la competiție, președintele are speranțe mari pentru fiecare dintre ei.

„Osmanov participă, la fel și Pelivan. Anul trecut cei doi au luptat pentru medalia de bronz. Latișev și Sterpu – 81 kg, la 60 kg – Târsină și la 66 kg – Izvoreanu. La 90 kg – Marian și Gotonoagă, iar la + 78 kg Diacenco și la 63 kg Tcaci,” a mai adăugat Andrei Golban.

Menționăm că Campionatul European de Judo a început pe 25 aprilie, și va dura până pe 29 aprilie.