EXCLUSIV Daria Kozorez, prima sportivă din Moldova care a devenit campioană europeană la box

„A fost o luptă foarte încordată, pumni în pumni, dar Daşa s-a dovedit a fi extrem de dorită de a obține titlul de campioană Europeană.” Așa comentează antrenorul lotului național de box, și unul dintre cei mai buni boxeri moldoveni Veaceslav Gojan, lupta din finală în care moldoveanca Daria Kozorez a învins-o pe rusoaica Kristina Tkaven, acum câteva minute în urmă, la Belgrad, Serbia, acolo unde are loc în aceste zile Campionatul European de box.

„Vreau să felicit întregul staff de antrenori şi Federația de Box a RM cu succesul obținut la acest Campionat, dar nu uităm că mai avem la finală pugilistul şi speranța cotei Olimpice la Paris Paraschiv Alexandru la 63.5kg,” a mai declarat pentru RealMedia Veaceslav Gojan.

Alexandru Paraschiv îl va întâlni duminică în finală pe boxerul numărul 1 al Rusiei, Gab Magamedov în categoria 63,5 kg.

„Îi dorim mult succes pentru ziua de mâine unde îl va întâlni pe liderul echipei ruse, Gabil Magamedov. Lupta va fi la fel de strânsă ca la Daria de astăzi, cu siguranță,” a mai adăugat Gojan.