Andrei Golban, după Campionatul European de Judo: „Adil a fost cel mai bun judocan al turneului”

Zece judocani moldoveni ne-au reprezentat țara la campionatul European de la Zagreb care s-a desfășurat în capitala Croației timp de 4 zile.

Președintele Federației Naționale Sportive de Judo, Andrei Golban, a menționat importanța acestei competiții înainte de Jocurile Olimpice.

„Campionatul european s-a finalizat. Cel mai bun a fost Adil la acest turneu. Pentru finală a cedat unui azer – Heidarov, care e de 4 ori campion european. În duelul pentru locul 3 a luptat cu un georgian, sportiv bun, participant la Jocurile Olimpice la 3 ediții, aur, argint, bronz. Adil a luptat cu cei mai titulați judocani de pe glob la ziua de azi. Acum ne pregătim de Campionatul Mondial în Abu Dhabi, apoi Jocurile Olimpice,” a declarat Golban pentru RealMedia.

Menționăm că judocanul Adil Osmanov s-a clasat pe locul 5 la Campionatul European de la Zagreb.

El a obținut trei victorii în categoria de greutate 73 kg, cu armeanul Artak Torosyan, italianul Manuel Parlati, finlandezul Valtteri Olin. În semifinale, Adil a fost învins de viitorul campion european, azerul Hidayat Heydarov, iar în meciul pentru medalia de bronz, el a cedat în fața georgianului Lasha Shavdatuashvili, campion olimpic.

Potrivit președintelui, judocanul moldovean Denis Vieru, care este și cel mai bun judocan la nivel mondial, conform clasamentului Uniunii Europene de Judo, la categoria până la 66 kg, nu a participat la campionat. „Îl păstrăm pentru Campionatul Mondial din Abu Dhabi și Jocurile Olimpice”.

Menționăm că Campionatul European de Judo a început pe 25 aprilie și s-a încheiat pe 29 aprilie.