FOTO: Maratonistul moldovean care la 73 de ani a reușit isprava vieții lui. Vlad Bercu, primele impresii după 21 km alergați în Anglia

Jurnalistul Vladimir Bercu, tatăl cunoscutului maratonist, Iulian Bercu, a săvârșit isprava vieții la 73 de ani. A alergat primul său semi-maraton – 21 km, în Anglia, la Coventry.

„A fost primul meu halfmarathon. La finiș am ajuns într-un picior. Dar a fost total ghinion, ceasul s-a blocat la primul km, nu am reușit să gestionez cursa, am pierdut o groază de timp încercând să-l relansez. După primul kilometru, am zis că mai bine alerg ud până la piele și am scos scurtă. Iar desele opriri mi-au făcut probleme la picior,” a declarat maratonistul pentru RealMedia.

De la reînvierea sa la 68 de ani, Vladimir Bercu a participat la nu mai puțin de 19 curse în decursul a patru ani, inclusiv la evenimente internaționale.

Cu ochii îndreptați spre viitor, maratonistul își dorește să alerge alături de nepoți la vârsta de 80 de ani, consolidând astfel angajamentul său pentru un stil de viață sănătos și activ.