EXCLUSIV VIDEO: Președintele Federației de Haltere, Antonio Conflitti, desemnat Omul Anului 2023 în Moldova: „Acest trofeu este dedicat ei”

Gala Omul Anului 2023 și-a desemnat câștigătorii! La cea de-a unsprezecea ediție, evenimentul Omul Anului a atras, tradițional, cele mai proeminente personalități ale anului. Președintele Federației Moldovenești de Haltere și în același timp și președintele forului european de Haltere, Antonio Conflitti, a fost onorat cu titlul prestigios de Omul Anului 2023 în Moldova. Această distincție deosebită a fost acordată în recunoașterea angajamentului său remarcabil în promovarea halterelor și în dezvoltarea sportului în țară.

Antonio Conflitti este italianul a ajuns în Moldova în 2009 într-o misiune de serviciu, în calitate de ofițer de securitate al Ambasadei Italiei la Chișinău, iar când mandatul său s-a încheiat a decis să rămână în Moldova, alături de soția sa Dina, pe care o cunoscuse între timp la Chișinău și alături de haltere, scopul lui fiind de a readuce halterofilia la splendoarea anilor 80. Pentru început a fost vicepreședinte al Federației moldovenești de haltere, a fost mai apoi președinte interimar, iar începând cu 2020 devine președinte. Tot de patru ani a obținut și președinția Forului European, o victorie în premieră pentru țara noastră.

Potrivit lui Antonio Conflitti, oricine poate obține ceea ce își propune dacă există sprijinul potrivit alături, menționând că susținerea soției este esențială pentru el.

Cea mai emoționantă parte a serii a venit atunci când domnul Conflitti a dedicat acest trofeu deosebit soției sale, doamnei Dina Conflitti. În fața unei săli înțesate de oameni, el a vorbit despre sprijinul necondiționat al soției sale și despre rolul esențial pe care l-a jucat ea în fiecare realizare a sa.

Sunt profund recunoscător pentru onoarea de a fi numit Omul Anului 2023 în Moldova”, a spus domnul Conflitti. „Dar nu pot să uit niciodată că fiecare pas pe care l-am făcut în această călătorie a fost alături de o persoană deosebită. Soția mea, Dina, a fost piatra de temelie a fiecărei mele victorii și a fiecărui efort depus pentru sportul moldovenesc în general. Acest trofeu este dedicat ei.”

Evenimentul a fost urmărit de un val de apreciere și emoție din partea publicului prezent, recunoscând nu doar contribuția remarcabilă a domnului Conflitti la sport, ci și generozitatea și respectul său față de partenera sa de viață.

Cu acest nou titlu și cu sprijinul continuu al soției sale, Antonio Conflitti promite să continue să își dedice eforturile pentru a ridica sportul moldovenesc la noi culmi de excelență.