FOTO: Clubul Sportiv Burevestnic și-a adjudecat Cupa Moldovei la futsal printre amatori. Vezi ce premii au primit campionii

Clubul Sportiv Burevestnic Chișinău și-a adjudecat Cupa țării la futsal printre amatori. Turneul s-a desfășurat sub egida Liga Futsal, iar în urma rezultatelor acestuia pentru prima dată în istorie o echipă va reprezenta Moldova la competiția de rang mondial EFA Intercontinental Futsal Cup.

Cupa națională a întrunit șase echipe, încheindu-se săptămâna trecută, când a și avut loc ceremonia solemnă de premiere. Este de menționat că echipa Burevestnic a fost urmată în clasament de Atletic Strășeni și de Luceafărul Puhăceni.

Premianții au intrat în posesia de diplome și cadouri oferite de organizatorii întrecerii și partenerul turneului, renumita companie de echipament sportiv „Macron”. Astfel, echipele clasate pe locurile doi și trei au primit 15 000, respectiv 10 000 de lei.

„Cupa de futsal s-a desfășurat la un nivel extrem de înalt, iar formația câștigătoare, Burevestnic, va participa în premieră la un turneu internațional ce întrunește cele mai puternice cluburi de pe mapamond. Ne-am propus obiective concrete de atins, pe care sperăm să le realizăm în vederea dezvoltării futsalului autohton destinat amatorilor”, a remarcat Dumitru Tuliuliuc, președintele Ligii Futsal.

Turneul internațional EFA Intercontinental Futsal Cup, în cadrul căruia va evolua pentru prima dată Burevestnic Chișinău, se va derula în perioada 19-29 mai a.c., fiind găzduit de orașul spaniol Lloret de Mar. În vederea participării la această prestigioasă competiție și-au confirmat prezența echipele CDF Feanor (Columbia), Zhanaozen (Kazahstan), FC Zephyrs Futsal (Franța), A.S. Parmain Futsal (Franța), AFC Allur (Kazahstan), United.Futsal.Club (Australia) și Olympic Azzaweya Futsal Club (Libia).