FOTO: O întâlnire între sport și educație deschide noi oportunități pentru elevi: Federația Națională de Rugby, vizită la Liceul „Mihai Viteazul” din capitală

Astăzi, elevii și cadrele didactice de la Liceul „Mihai Viteazul” au avut privilegiul de a găzdui o vizită specială din partea rugbiștilor Federației Naționale de Rugby. Întâlnirea a fost mai mult decât o simplă ocazie de a admira abilitățile sportive deosebite ale oaspeților. A fost un moment de inspirație și colaborare care promite să deschidă noi orizonturi pentru educația fizică și sportivă în școală.

Elevii au fost încântați să își întâlnească eroii sportivi și să afle mai multe despre povestea și eforturile lor în lumea rugbiului. Rugbiștii, la rândul lor, au fost impresionați de entuziasmul și interesul elevilor pentru sport și pentru valorile pe care le promovează acesta.

Momentul culminant al întâlnirii a fost discuția despre posibilele forme de colaborare între Federația Națională de Rugby și Liceul „Mihai Viteazul”” pentru noul an școlar 2024-2025. Ideile au fost variate și încurajatoare, inclusiv:

Programe de inițiere în rugby: Organizarea de sesiuni de inițiere în rugby pentru elevii care doresc să exploreze acest sport și să își dezvolte abilitățile într-un mediu sigur și profesionist.

Cursuri de educație fizică îmbunătățite: Integrarea elementelor de pregătire fizică specifică rugby-ului în curriculumul de educație fizică al școlii, pentru a promova sănătatea, sportul și spiritul de echipă.

Mentorat și consiliere: Oportunități pentru elevii talentați să beneficieze de mentorat din partea rugbiștilor experimentați, pentru a-i ghida în dezvoltarea lor sportivă și personală.

După întâlnirea productivă, atât elevii, cât și rugbiștii, au plecat cu entuziasm și cu planuri concrete pentru a face aceste idei de colaborare să devină realitate în noul an școlar. Cu un parteneriat atât de promițător, se anunță un an școlar plin de realizări pentru comunitatea școlară și pentru lumea sportului în Moldova.

În același timp, elevii au primit și invitație la meciul de Rugby  din cadrul Campionatului European, disputat între Moldova și Bulgaria, care se va avea loc sâmbătă, 4 mai, pe stadionul Dinamo din capitală începând cu ora 16:00.