FOTO: Federația de Rugby și-a premiat laureații anului 2023. Vezi cine e cel mai bun rugbist, dar și cel mai apreciat antrenor

Laureații anului 2023 în Rugby au fost premiați în cadrul antrenamentului din seara de joi, 2 mai!

Andrei Cebotari și Adrian Adam au fost aleși cei mai buni rugbiști moldoveni ai anului 2023. Cebotari a primi premiul în proba de rugby 15, iar Adam în cea olimpică de rugby 7. Ambii joacă de mai mulți ani la cluburi din străinătate.

„Anul 2023 a fost unul complicat, încărcat. Până la urmă pot să spun că a fost un an suficient de reușit”, a declarat președintele Federației de Rugby din Moldova, Anatolie Curechi.

S-a remarcat pe arena internațională și Nicoleta Meșina, care a fost aleasă pentru al doilea an consecutiv cea mai bună în Moldova. Un an bun l-a avut și Mihai Muțurca, care a fost căpitan atât la naționala Under 18, cât și la echipa Sirius. El a câștigat premiul pentru cel mai bun tânăr rugbist.

Titlul de cel mai bun arbitru i-a revenit lui Anatol Tipa, iar cel mai bun antrenor al anului 2023 a fost ales selecționerul naționalei de rugby 15, Veaceslav Titica.

Adrian Arnaut, Ion Plămădeală, Dragoș Andrieș, Ilie Epihin și Otilia Staver vor fi premiați în pauza meciului Moldova – Bulgaria!

Pentru naționala de rugby 15 marea provocare a anului 2024 va fi revenirea în Divizia Trophy. Pentru aceasta, ”haiducii” trebuie să învingă Bulgaria pe 4 mai la Chișinău și implicit în meciul de baraj.