Zimbru Chișinău, amendat cu 15.000 de lei pentru comportamentul suporterilor la meciul cu Sherrif Tiraspol

Clubul de fotbal Zimbru Chișinău a fost amendat cu 15.000 de lei pentru comportamentul fanilor săi la meciul cu Sheriff Tiraspol din 24 aprilie, din semifinala Cupei Moldovei. Decizia a fost aprobată de Comisia de Disciplină a Federației Moldovenești de Fotbal (FMF) pe 1 mai.

Potrivit FMF.md, Comisia de Disciplină a FMF a examinat materialele Comitetului de organizare a Competițiilor, precum și abaterile disciplinare constatate și înregistrate conform rapoartelor de joc la meciul din Cupa R. Moldovei MOLDTELECOM, Ediția 203/24, etapa finală 1/2F.

Examinând raportul de joc al meciului FC ZIMBRU – FC SHERIFF, din data de 24.04.2024 s-a constatat că 3 minute înainte de începutul meciului, fanii FC ZIMBRU au aprins aproximativ 10 produse pirotehnie (fumigene și petarde) care au ars aproximativ 3-5 minute și au răspândit în tribuna C și B fum și un miros specific.

De asemenea, în minutul 3, 21, 35, 52, 87 și 92 al meciului, fanii FC ZIMBRU au scandat mesaje cu conținut necenzurat în adresa echipei adverse. De asemenea, în minutul 21’ și 35’ al meciului, fanii FC ZIMBRU au afișat bannere care nu au fost coordonate cu oficialii meciului la ședința tehnică, conform art. 9.3, 9.4, 9.6, 9.7, 9.15 al Regulamentului Campionatului R. Moldova la Fotbal.

În același timp, reprezentanții FC ZIMBRU au informat oficialii meciului că nu planifică să desfășoare careva activități pentru fani, precum plasarea materialelor vizuale în tribuna unde urmau să fie amplasați fanii, respectiv a lipsit avizul pozitiv oficial privitor la desfășurarea oricăror acțiuni din partea fanilor.

Astfel,  Comisia de Disciplină a Federației Moldovenești de Fotbal (FMF) a aplicat sancțiune sub formă de amendă echipei FC ZIMBRU, în mărime de 15.000 de lei, pentru nerespectarea prevederilor art. 56.1, art.57.1, art.58.4 al Codului de Disciplină și Etică al FMF.

Potrivit FMF, decizia este cu drept de atac în termen de șapte zile.