EXCLUSIV VIDEO: Naționala Moldovei de Rugby a dat de pământ cu bulgarii. I-a bătut cu 48-6. Primele declarații ale președintelui Federației

Pe stadionul Dinamo din capitală s-au adunat astăzi peste 1000 de oameni. Aceștia au fost fost martorii meciului de Rugby din cadrul Campionatului European, disputat între Moldova și Bulgaria, care a avut loc sâmbătă, 4 mai și care s-a încheiat cu scorul 48-6 în favoarea Moldovei.

Echipa națională a Moldovei de Rugby 15 a bătut naționala Bulgariei, astfel, asigurându-și disputarea meciului de baraj pentru promovare în Divizia Trophy, Liga superioară, de unde Moldova a lipsit mulți ani la rând.

Așadar, pe 25 mai, Moldova o va întâlni pe naționala Luxemburgului, în deplasare.

Imnul Republicii Moldova a fost intonat pe stadionul Dinamo de către formația Brio Sonores, iar la eveniment au fost prezenți mai mulți demnitari de stat precum deputatul Radu Marian, ministrul Educației și Cercetării, Dan Perciun, secretarul de stat al aceluiași minister, Sergiu Gurin, și alții.

Menționăm că meciul de astăzi a fost și ultimul din grupa C, grupă în care Moldova este alături de Serbia și Turcia pe care deja i-au bătut.

Vedeți mai jos primele declarații ale Președintelui Federației Naționale Sportive de Rugby, Anatolie Curechi, făcute la încheierea meciului.