Femei care fac istorie: Iulia Leorda a cedat șansa olimpică în favoarea Marianei Drăguțan. Află istoria impresionantă a luptătoarelor

Luptătoarele Mariana Drăguțan și Mariana Eșanu Cherdivară merg la Istanbul pentru ultima șansă de a intra în posesia cotei olimpice.

Impresionant este că în categoria 53 kg urma să mai participe și luptătoarea Iulia Leorda, cea care a adus Moldovei în 2010 prima medalie din istoria țării la Jocurile Olimpice de Tineret. Aceasta însă a cedat șansa de a ajunge la Jocurile Olimpice Marianei Drăguțan, cu care este într-o categorie de greutate.

„Ea mi-a spus că renunță pentru că deja a gustat din Olimpiadă și mi-a oferit mie șansa de a merge la JO. E un gest frumos din partea ei. Eu tare îi sunt recunoscătoare pentru asta. Iulia are 30 de ani, iar eu 23 de ani, vârsta oricum își pune amprenta. Sunt foarte emoționată, nu știu cum o să reacționez dacă mă calific,” a declarat Mariana Drăguțan pentru RealMedia.

Contactată telefonic, Iulia Leorda ne-a mărturisit că vede speranța olimpică în Mariana și în forțele ei.

Trebuie să recunoaștem că gestul este într-adevăr unul impresionant.

La fel și luptătoarea de la Călărași, Maria Eșanu Cherdivara, se pregătește de deplasarea la Istanbul, de unde este motivată să revină cu biletul spre Paris în buzunar.

„Suntem pregătiți și motivați la maxim, iar obiectivul pus este să revenim acasă împreună cu antrenorul meu dl. Constantin cu cel mai bun rezultat – biletul pentru Paris. Muncim pentru el în comun de 15 ani, pentru a face țara noastră mândră de noi,” a declarat pentru RealMedia Mariana Eșanu Cherdivară.

Mariana este discipola Școlii de Rezerve Olimpice din Călărași.

Constantin Cobîlean, antrenorul sportivei: „Este bine ca Mariana la vârsta asta și cu 3 copii e în formă. Pentru Școala de lupte din Călărași este o mândrie.”

Turneul preolimpic de la Istanbul, Turcia, va avea loc în perioada 9-12 mai.