FOTO: Naționala Moldovei de Armwrestling face furori la Bratislava, printre sportivi din alte 28 de țări

Prestație impresionantă a țării noastre la Campionatul European de Armwrestling, care este în plină desfășurare, la Bratislava, Slovakia, unde echipa noastră de juniori a obținut un total remarcabil de 15 medalii, prin contribuția a 10 sportivi medaliați. Acest triumf ne plasează pe locul 4 în clasamentul pe echipe, într-o competiție acerbă cu participarea sportivilor din 29 de țări.

Potrivit președintelui Federației Naționale Sportive de Armwrestling, Alexandru Grumeza, care este și el prezent la evenimentul sportiv, reușita notabilă este rodul dedicării, muncii asidue și spiritului competitiv al tinerilor noștri sportivi.

„Apreciem și recunoaștem contribuția inestimabilă a antrenorilor noștri – Lilian Oprea, Andrian Ghetu, Igor Soltan, Sergiu Rusnac, Sergiu Mirzenco, Anna Belenciuc, Nicoleta Bodrug, ale căror eforturi și expertiză au fost esențiale în pregătirea sportivilor pentru aceste rezultate de top,” a mai menționat Președintele Grumeza pentru RealMedia.

Alexandru Grumeza a ținut să mulțumească Ministerului Educației și Cercetării cât și autorităților locale pentru sprijinul financiar și logistic acordat, care a permis participarea eficientă și organizată a echipei noastre la acest nivel de excelență internațională.

„În spiritul acestui succes, ne uităm cu încredere și optimism spre viitoarele competiții, unde sperăm să continuăm această tradiție de excelență,” a conchis Președintele Federației moldovenești de Armwrestling.

Vom menționa numele sportivilor care au dobândit acest rezultat semnificativ:

Alexei Șipilov, categoria tineret -90kg, locul 2 pe brațul stâng și locul 1 brațul drept.
Alina Iordachi, categoria tineret -70kg, locul 1 pe brațul stâng și locul 2 brațul drept.
Tiberius Țurcan, categoria juniori -55kg, locul 2 pe brațul stâng și locul 1 brațul drept.
Irina Moisova, categoria junioare -60kg, locul 1 pe brațul stâng și locul 3 brațul drept.
Sofia Gnatiuc, categoria junioare -70kg, dubla de argint.
Robert Șoldan, categoria juniori -80kg, locul 2 brațul drept.
Bogdan Bogaciov, categoria subjuniori -65kg, locul 2 brațul stâng.
Walter Basico, tineret -60kg, locul 3, brațul stâng.
Dumitru Bulat, juniori -80kg, locul 3, brațul drept.
Alexandra Hasan, subjuniori -55kg, locul 3, brațul drept.

Menționăm că urmează evoluția veteranilor, echipei de ParaArmwrestling și seniori. Campionatul European de Armwrestling se desfășoară în perioada 2-12 mai.