Încă o retragere zguduie lumea tenisului! La doar 31 de ani, fostul număr 8 mondial a luat decizia finală: „Ce călătorie a fost!”

Lumea tenisului este luată prin surprindere de încă o retragere, după cele ale lui Garbine Muguruza și Alize Cornet. În vârstă de doar 31 de ani, argentinianul Diego Schwartzman (142 ATP) a făcut marele anunț.

Schwartzman, care a jucat în semifinale la Roland Garros 2020 și în sferturi la US Open 2017 și 2019, a ocupat numărul 8 în clasamentul ATP, în cea mai bună perioadă a carierei, respectiv în octombrie 2020. De asemenea, argentinianul se poate mândri cu 4 titluri ATP cucerite în carieră.

Diego Schwartzman și-a anunțat retragerea din tenis! Are planul făcut: care e ultimul turneu la care va lua parte
Diego Schwartzman s-a alăturat numelor importante din tenis care și-au anunțat retragerea din „sportul alb” în ultimele săptămâni. În aprilie, Garbine Muguruza a transmis public că și-a agățat racheta în cui, în ciuda faptului că are doar 30 de ani. Tot în aprilie, Alize Cornet și-a anunțat și ea retragerea din circuit, însă decizia acesteia din urmă a fost de înțeles, având în vedere că are 34 de ani.

Între ele, din punct de vedere al vârstei, se situează Diego Schwartzman. Acesta va împlini 32 de ani la data de 16 august, iar în circuitul ATP va mai concura până în februarie 2025. Prin intermediul unei postări realizate pe pagina sa de Instagram, argentinianul, fost număr 8 ATP, a transamis că se va retrage cu ocazia turneului care va fi găzduit de Buenos Aires:

„Ce călătorie a fost! Câte momente pe care nu mi le-am imaginat niciodată, câte anecdote la care nu am visat niciodată și câți oameni am întâlnit. Oameni care m-au ajutat să cresc, m-au învățat atât de multe, care m-au făcut un jucător și o persoană mult mai bună decât a crezut oricine, inclusiv eu însumi.

Fiecare colț al terenului, fiecare al doilea antrenament, fiecare punct pus în joc, în fiecare moment am fost enorm de fericit. Am trăit totul cu atâta intensitate încât astăzi îmi e greu să mă mențin. Toate acele momente frumoase au astăzi o greutate și e dificil să continui să mă bucur din plin de asta. Pe de-o parte, să părăsesc o viață care mi-a dat atât de multe reprezintă o decizie foarte dificilă. Dar, pe de altă parte, sunt atât de fericit că am jucat tenis și asta mă face să îmi doresc să îmi păstrez zâmbetul și în afara terenului, așa cum am făcut-o întotdeauna. Astăzi, acel zâmbet e uneori greu de găsit. În interiorul meu sunt foarte competitiv și asta mă împiedică să mă bucur, să joc și să călătoresc așa cum obișnuiam să o fac.

Vreau ca ultimele mele turnee să fie alegerea mea. Așa vreau să fie 2024. Să concurez la turneele la care mă bucur să o fac. Și în 2025, în Argentina, voi avea ultimul meu moment, cel mai frumos final pe care mi-l pot imagina”, a scris Diego Schawrtzman, pe Instagram.

Cui a ținut să mulțumească
În continuarea mesajului, Diego Schwartzman a înșirat toate persoanele dragi lui, cărora le mulțumește pentru sprijinul pe care i l-au oferit pe tot parcursul călătoriei:

„Antrenorilor mei, preparatorilor fizici, kinetoterapeuților, rivalilor mei, colegilor mei, prietenilor mei, le spun că îi iubesc. Frații mei, părinții mei, de când eram mic am zburat prea sus și mi-am împlinit visele. Și fără voi nimic nu ar fi fost posibil.

Mulțumesc! Mulțumesc din suflet”, a adăugat argentinianul.

Pe pagina de Instagram a celor de la ATP a fost, de asemenea, postat un mesaj pentru Schwartzman:

„A fost magic să te vedem jucând. Ne vedem în Argentina, micuțule”, se arată pe pagina de Instagram a ATP.

Istanbul Open 2016, Rio Open 2018, Los Cabos Open 2019 și Argentina Open 2021 sunt turneele ATP pe care le-a cucerit Diego Schwartzman de-a lungul carierei de simplu.