Decizie fără precedent în fotbal: Naționala aflată pe locul 15 în lume a convocat un amator!

Marcelo Bielsa (68 de ani) a reușit din nou să surprindă lumea fotbalului, la aproape un an de când a preluat naționala Uruguayului.

Antrenorul argentinian, cunoscut pentru excentricitatea sa, a luat o decizie care nu s-a mai văzut până acum la nivel profesionist,

Marcelo Bielsa l-a convocat pe Walter Dominguez, jucător amator

Concret, potrivit Record, Bielsa l-a convocat la echipa națională pe Walter Dominguez, un fotbalist amator de 24 de ani care joacă la Juventud de Soriano, o echipă uruguayană din ligile inferioare, scrie digisport.ro.

Despre Dominguez nu se știe decât că anul trecut a marcat 57 de goluri în 39 de meciuri, dar Bielsa cu siguranță deține mai multe informații despre fotbalist.

Dominguez se va afla în lotul Uruguayului pentru meciul amical disputat împotriva selecționatei din Costa Rica, programat pe 1 iunie.

Există nenumărate povești cu Bielsa, care nu e poreclit “El Loco” (n.r. Nebunul) degeaba. Una dintre ele este de pe vremea când antrena echipa sa de suflet, Newell’s Old Boys, şi a pierdut cu 0-6 un meci cu San Lorenzo, în Copa Libertadores.

A spus de mai multe ori că “simte că moare după fiecare înfrângere”, iar atunci părea gata să o facă şi la propriu.

Ultraşii de la Newell’s au ajuns în faţa casei sale din Rosario după dezastrul cu San Lorenzo şi i-au cerut să iasă, să-i înfrunte. A făcut-o, dar în mână avea o grenadă: “Dacă nu plecaţi în momentul ăsta, scot cuiul de la grenadă”.

“Nebunia sclipea în ochii lui. Nimeni nu se putea uita la Bielsa, ci doar la grenada din mână. Ne-am imaginat că iese cu o puşcă, nu cu o grenadă”, a povestit un fan pentru revista Kaiser.