Marco Pablo Pappa, condamnat la închisoare. Mijlocașul și-a bătut prietena

Marco Pablo Pappa (32 de ani) a fost condamnat la închisoare. Potrivit ESPN, mijlocașul de 32 de ani a primit o pedeapsă de 5 ani pentru că și-a bătut prietena și a pledat vinovat.

Incidentul s-a întâmplat pe 21 ianuarie 2019, la Quetzaltenango, localitate aflată la 200 km de capitala Guatemalei, însă prietena jucătorului nu a vrut să depună plângere.

Cu toate acestea, un procuror a continuat să urmărească acest caz și a strâns dovezi împotriva fostului jucător de la Heerenveen, despre care se presupune că ar fi fost în stare de ebrietate în acel moment, scrie digisport.ro.

Decizia procurorului de a strânge probe, deși nu a fost făcută plângere, vine după ce Pappa nu se află la prima ispravă de acest fel. Judecătorul l-a condamnat pe mijlocaşul guatemalez la cinci ani de închisoare cu comutarea pedepsei în plata zilnică a unei sume de bani (64 de cenţi), astfel că jucătorul va evita pedeapsa privativă de libertate după ce va achita în total 1.200 de dolari americani.

Mijlocașul a mai fost condamnat în ianuarie 2018 tot pentru violență domestică împotriva prietenei sale de la acea vreme, Francesca Marie Kennedy. Pappa și-a cerut scuze public pentru faptele sale, în iulie 2018, conform decizie din procesul de la acea vreme. În acea declarație, mijlocașul a promis că va încerca să facă un efort de a fi un exemplu pentru a promova respectul față de femei. Se pare însă că nu i-a prea ieșit.

Un incident ciudat s-a întâmplat însă în decembrie 2015. De această dată, Pappa a fost victimă, iar prietena sa de la acea vreme a fost agresorul. Stormy Keffeler, fostă Miss Washington, l-ar fi atacat cu cuțitul pe mijlocaș, în Seattle.

Pappa, care s-a născut în Guatemala, este liber de contract în acest moment. În cariera sa a jucat la Municipal, Chicago Fire, Heerenveen, Seattle Sounders, Colorado Rapids și din nou la Municipal, până în 2018.