EXCLUSIV Interviu cu fondatorul și președintele de onoare al Petrocub, Mihail Usatîi, după titlul obținut de campioni

Fondatorul și președintele de onoare al noilor campioni la fotbal – Petrocub, mândru de băieții lui. „Îmi amintesc primul an în Liga Națională – 2002, nici ghete nu aveam, dar acum suntem campionii țării.”

Mihail Usatîi a declarat într-un interviu pentru RealMedia că jucătorii încă nu realizează că au luat trofeul ieri.

,,Dacă vrei tare ceva uite că se împlinește visul. Noi anul acesta chiar am fost buni. Domnul ne-a răsplătit. Petrocub este cel mai vechi club din Superligă, Doamne când îmi aduc aminte în anul 2002 când am fost primul an în Liga Națională nici ghete nu aveam,” a mărturisit fondatorul Petrocub.

Primul stranier ajuns la Petrocub a fost Cireș, jucător de la Balti, ne mai spune Mihail Usatîi. El primea cel mai mare salariu – 400 de dolari, restu jucătorilor primeau 200 dolari.

„De când am dat echipa în mâna fiului Nicu, clubul a intrat într-o nouă eră, o altă etapă,” a mai spus Usatîi.

Potrivit lui, jucătorii încă nu conștientizează că sunt campioni.

„Aseară eram toți șocați. Echipa asta noi am creat-o pas cu pas. Un mare merit are și antrenorul. Poți avea cea mai bună făină, apă, dar dacă nu ai talent nu faci pâine bună, așa și domnul Martin a știut să scoată maxim din ei,” a mai declarat Mihail Usatîi.

Cât despre noul președinte Petrocub, Mihail Usatîi spune că nu regretă nici o clipă că a acceptat ca anume Nana Yaw sa fie noul director Petrocub.

,,Din acest an Petrocub a semnat un contract de parteneriat cu o companie de investiții din Ghana. Conform acordului,  funcția de președinte a revenit lor. Cu ce au venit ei nou? Au venit cu investiții. La mine au fost sute de oameni, propuneri și acorduri, dar i-am refuzat. Nana mi-a insuflat încredere și nu m-am inșelat, suntem campioni. Dar nu le-a fost ușor să mă convingă, au stat 3 săptămâni la mine la ușă ca să ne convingă. Eu nu mă arunc în foc la orice propunere, analizez mult până i-au o decizie bună,” a spus Mihail Usatîi.

Fiind întrebat de recompensele pentru campioni, fondatorul Petrocub a menționat că primele rămân a fi cele care erau.

„Prime vor avea jucătorii, dar la noi nu sunt mari, rămân a fi modeste,” ne-a mărturisit Usatîi.

Cât despre interesul celor de la Petrocub pentru Cupa Moldovei, fondatorul clubului spune că acum deja este greu să îi țină în priză pe campioni.

„Acum ne-am aprins. Este greu să-i ținem în priză după ce au devenit campioni. Dar publicul de acasă este cu noi,” ne-a mai spus Usatîi.