Dan Perciun și Sergiu Gurin au jucat în copilărie Rugby: Vezi ce au declarat după victoria haiducilor cu Bulgaria

Secretarul de Stat al Ministerului Educației și Cercetării, Sergiu Gurin, dar și ministrul Dan Perciun, și-au amintit de copilărie, asistând la un meci de Rugby disputat de naționala Moldovei și cea a Bulgariei. Cei doi au mărturisit că au practicat și ei în copilărie Rugby.

„Am ținut morțiș să fim la meciul cu Bulgaria ca să-i motivăm pe băieții noștri. Dan Perciun, dar si eu, în copilărie și studenție am practicat Rugby-ul la nivel de amatori. Anume ce aceasta, este un sport aproape de noi ambii. Domnul Perciun a practicat Rugby-ul pe când a învătat la Prometeu, în activitățile extrașcolare. Meciul dintre Moldova și Bulgaria a fost excepțional. Băieții au jucat bine, am avut un public fenomenal, excepțional. La meciul cu Luxembourg aș vrea să merg cu ei, dar nu știu dacă voi fi disponibil. Dar aș vrea să le fiu aproape. Ar fi o victorie importantă cu Luxembourg, am reveni acolo unde ne este locul. Ministerul Educației este aproape de Federația de Rugby, și nu doar. În continuare le vom fi aproape în toate începuturile,” a declarat Sergiu Gurin pentru RealMedia.

Amintim că cei doi demnitari au asistat la meciului de Rugby din cadrul Campionatului European, disputat între Moldova și Bulgaria și care s-a încheiat cu scorul 48-6 în favoarea Moldovei.

Echipa națională a Moldovei de Rugby 15 a bătut naționala Bulgariei, astfel, asigurându-și disputarea meciului de baraj pentru promovare în Divizia Trophy, Liga superioară, de unde Moldova a lipsit mulți ani la rând.

Așadar, pe 25 mai, Moldova o va întâlni pe naționala Luxemburgului, în deplasare.