UEFA a impus sancțiuni dure pentru cinci persoane din fotbalul moldovenesc. Află motivele

În urma investigațiilor disciplinare realizate de Inspectorii de Etică și Disciplină ai UEFA și deschiderii procedurilor disciplinare împotriva unor jucătoare și a altor persoane, Comisia de Control, Etică și Disciplină a UEFA a comunicat următoarele decizii:

Din cauza violării integrității meciurilor și competițiilor de fotbal, de a sancționa următorii jucători și persoane:

1.    Mihail Bejenari, interdicție pe viață de a desfășura orice activitate legată de fotbal, în urma încălcării articolelor 11(2)(k) și 12(2)(a) din Regulamentul Disciplinar al UEFA.

2.    Doina Ciobanu, interdicție pentru o perioadă de doi (2) ani de a desfășura orice activitate legată de fotbal, ca urmare a încălcării articolelor 12(2)(a) și 12(2)(d) din Regulamentul Disciplinar al UEFA.

3.    Dumitrița Prisăcari, interdicție pentru o perioadă de un (1) an de a desfășura orice activitate legată de fotbal, ca urmare a încălcării articolelor 12(2)(a) și 12(2)(d) din Regulamentul Disciplinar al UEFA.

De asemenea, pentru nerespectarea termenilor de raportare și conlucrare cu organele abilitate, au fost sanționate următoarele jucătoare:

4.    Nadejda Colesnicenco, interdicție pentru o perioadă de un (1) an de a desfășura orice activitate legată de fotbal, ca urmare a încălcării Articolului 12(2)(d) din Regulamentul Disciplinar al UEFA.

5.    Anastasia Sivolobova, interdicție pentru o perioadă de trei (3) luni de a desfășura orice activitate legată de fotbal, ca urmare a încălcării 12(2)(d) din Regulamentul Disciplinar al UEFA

Departamentul Integritate al FMF organizează cu regularitate cursuri de informare ale persoanelor implicate în fotbal, în timpul cărora oamenii de fotbal primesc toate materialele necesare explicative anti-mită și anti-meciuri trucate. Unul dintre cele mai importante lucruri este ca toate tentativele de corupere să fie raportate la timp. Informația completă o găsiți pe site-ul FMF, clic pe pagina Integritatea în Fotbal.