Detalii exclusive! Zalina Marghieva, după calificarea la Olimpiadă: „Am trecut printr-o perioadă grea psihologic după ce am divorțat”

Atleta Zalina Marghieva s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Paris 2024.Ea a reușit această performanță cu ocazia Turneului Internațional “Dionisopolis” din Bulgaria, unde a înregistrat rezultatul de 75.95m. la proba aruncarea ciocanuui și s-a clasat pe locul I.

Mai mult, Zalina a doborât la turneul din Bulgaria, recordul național la această proba, pe care îl deținea tot ea din 2019, cu rezultatul de 74.74m.

Cum i s-a dat acest rezultat impresionant atletei știe doar ea. Mai puțini cunosc că aceasta trece printr-o perioadă complicată în viața ei, și anume, divorțul. Zalina ne-a povestit că în timp ce se pregătea de calificare a avut nevoie de recuperare psihologică chiar.

Cât despre adversarele din concurs, atleta a declarat pentru RealMedia că acestea au avut rezultate modeste în comparație cu ea, chiar dacă starea acesteia de sănătate lăsa de dorit.

„Adversarele mele într-adevăr au avut rezultate mai modeste. Noi am așteptat să participăm la o competiție regională care să ne permită să ne calificăm. Eu am vrut să mă calific mai înainte, dar am avut probleme de sănătate și psihologice. Am avut nevoie de recuperare psihologică după ce am divorțat. Am trecut greu,” ne-a mărturisit atleta.

Aceasta a mers la competiția de calificare împreună cu tatăl și cu fratele său. Astfel, când arbitrul a dat citire rezultatelor, șocați au rămas toți trei.

„Eu am plecat cu tata la competiția asta deja pregătiți de a obține cota olimpică. La antrenamente aruncam în zona de 74 de metri. Evident că au fost emoții, competiția este una, antrenamentul este altceva. Prima aruncare a fost de 73.53 cm, și îmi dădeam seama că mai aveam nevoie de 50 de cm, a doua, am nimerit plasa și a treia aruncare am depus toate forțele și din punct de vedere tehnic. Când mă uitam în teren nu eram sigură că am depășit rezultatul din prima aruncare. Când arbitrul a citit rezultatul sincer eram în șoc toți trei,” ne-a mai mărturisit atleta.

La Olimpiadă, Zalina spune că merge încrezută în forțele sale și speră să atingă performanțele la care tinde, iar noi îi dorim succes.

„Plec încrezută în forțele proprii și sper să ating performanțele la care tind. Eu am 36 de ani și încă sunt în formă. Eu acum sunt foarte bine fizic,” a conchis atleta Zalina Marghieva.