OFICIAL: Robin Van Persie a fost numit antrenor principal

După o lungă carieră ca jucător, Robin Van Persie (40 de ani) a fost numit oficial antrenor principal la o formație de seniori.

După 4 ani în care ”s-a călit” și ”a învățat meserie” la echipele de juniori ale celor de la Feyenoord, fostul atacant al naționalei Olandei a decis că este timpul să-și înceapă cariera în antrenorat la o formație din țara sa natală.

Clubul Heerenveen a anunțat, în cursul zilei de vineri (17 mai), pe site-ul oficial că Robin van Persie este noul antrenor principal al echipei. Fostul atacant cu 102 de selecții la naționala Țărilor de Jos l-a înlocuit în această funcție pe Kees van Wonderen (55 de ani), care a lăsat-o pe Heerenveen pe locul al 10-lea în Eredivisie (prima poziție în afara celor care permit calificarea în cupele europene).

În ultima etapă din acest sezon, Heerenveen mai are de jucat, în deplasare, cu Sparta Rotterdam. Însă, chiar și dacă ar obține un succes la debut, Van Persie nu o poate urca pe Heerenveen în clasament, astfel că gruparea ”alb-albastră” va rămâne în afara cupelor europene în sezonul viitor.

Ca jucător, Van Persie a jucat pentru Fenerbahce (87 de meciuri, 36 de goluri, 7 assist-uri), Manchester United (105 de meciuri, 58 de goluri, 21 de pase decisive), Feyenoord (122 de partide, 46 de goluri, 16 assist-uri) și Arsenal (278 de meciuri, 132 de goluri, 58 de pase decisive).

De asemenea, pentru naționala Olandei, Robin van Persie a adunat 102 de selecții și a marcat 50 de goluri.