I-au pus 28.700.000 € pe masă lui Ronaldo! Brazilianul a dat răspunsul pe loc

Fostul mare fotbalist brazilian Ronaldo Nazario, preşedintele şi principalul acţionar de la Real Valladolid (82% din acţiuni), a respins o ofertă de vânzare pentru 28,7 milioane de euro primită din partea companiei de construcţii Inexo, care a propus cumpărarea a 66% din acţiuni şi preluarea controlului clubului care vizează promovarea în La Liga.

Ronaldo a refuzat să vândă 66% din acțiunile pe care le deține la Valladolid în schimbul a 28,7 milioane de euro

Oferta de la Inexo, companie creată în urmă cu 13 ani şi proprietatea lui Javier Recio şi Sergio Rello, survine după trei săptămâni de la anunţul făcut de Ronaldo privind vânzarea acţiunilor sale deţinute şi la clubul brazilian Cruzeiro, lăsând să se înţeleagă că Real Valladolid, care are şanse de promovare directă în prima divizie cu două etape rămase de disputat, ar putea fi următorul, scrie digisport.ro.

Informaţia a fost dezvăluită de Radio Valladolid, precum şi cea legată de respingerea ofertei de cedare a 66% din acţiuni, întrucât oferta este sub valoarea de piaţă.

Conform presei, clubul ar valora între 40 şi 50 de milioane în Segunda Division şi între 70 şi 80 de milioane în eşalonul de elită, departe de oferta făcută de Inexo, companie care a sponsorizat Real Valladolid în perioada de pandemie şi care a realizat în ultimii ani lucrări de modernizare la stadionul “Jose Zorrilla”.

Conform Ser Deportivos, Inexo ar fi dispusă să cumpere 66% din acţiuni pentru 28,7 milioane de euro în tranşe: 10 milioane la vânzare, alte 10 milioane până la 30 decembrie 2025 şi restul de 8,7 milioane euro până la 30 iunie 2027.

Dacă Valladolid va promova în La Liga în acest sezon, Inexo ar urma să mai contribuie cu 8 milioane de euro. Ronaldo ar urma să rămână cu 16,7% din acţiuni, iar dacă va fi dispus să vândă şi restul, Inexo ar plăti încă 10 milioane de euro, notează Agerpres.