Luptătorii moldoveni, calificați în trei finale la Campionatul European de la Baku. În această seară suntem cu ochii pe ei

Luptătorii moldoveni, calificați în trei finale la Campionatul European U23 de la Baku, Azerbaidjan.

Vitalie Eriomenco a acces în finala categoriei 63 de kilograme, în care va lupta în această seară pentru medalia de aur cu azerul Ziya Babashov.

Tot ieri, în drumul său spre ultimul act, Vitalie Eriomenco i-a învins, în ordine, pe Hristo Biserov Valentinov (Bulgaria; în calificări), Bekir Ates (Turcia, în sferturi) și Aleksandr Andreev (Rusia; în semifinale).

La categoria 77 de kilograme, Alexandrin Guțu s-a calificat în finala mică, după victoriile cu Kamil Aleksander Czarnecki (Polonia; în calificări), Joao Pedro Duarte Simoes (Portugalia; în optimi) și Lars Adam Magnus Strander (Suedia; în sferturi), singura înfrângere suferind-o în fața lui Khasay Hasanli (Azerbaijan; în semifinale).

Vești bune și de la categoria 55 de kilograme, unde Leonid Moroz va lupta tot în finala mică, adversarul său din această seară urmând să fie Adam Ulbashev (Rusia).

Totodată, Gabriel Lupașco a fost învins în sferturile categoriei 87 de kilograme.

Tot astăzi vor intra în competiție la Baku alți doi luptători din Republica Moldova: Vasile Zabica (categ. 72 kg), Alexandru Solovei (categ. 82 kg) și Roman Balchivschii (categ. 97 kg).