Moldova – Luxemburg: Meci decisiv pentru echipa națională de Rugby, de a ajunge în Divizia Trophy

Naționala Moldovei de Rugby 15 va juca cu Luxemburg meciul de baraj, pe 25 mai, pentru un loc în Divizia Trophy, liga superioară, de unde Moldova a lipsit mulți ani la rând.

Menționăm că selecționata Moldovei a urcat 3 poziții în clasamentul mondial după victoria cu Bulgaria, când i-a bătut cu 48-6!

„Haiducii” ocupă la moment locul 54.

Viitoarea adversară a Moldovei, naționala Luxemburgului se află pe locul 59.

„Calm și pragmatic ne pregătim de meci. Va fi foarte complicat meciul, ei au foarte mulți jucători buni din Franța legitimați în echipa lor națională. Noi ne bazăm pe antrenorul nostru, Veaceslav Titica, pe jucătorii noștri și vom lupta pentru a aduce un rezultat pozitiv,” a declarat pentru RealMedia, președintele Federației Naționale Sportive de Rugby, Anatolie Curechi.

Anul 2024 aduce mai multe competiții europene pentru Federația de Rugby din Moldova. Pentru prima data in istorie, Moldova va participa cu o echipă de fete junioare la un Campionat European de Rugby. Este vorba despre RUGBY 7 (U18).

În același timp, Federația Națională de Rugby a anunțat cu mândrie că țara noastră va fi gazda Campionatului European de Rugby, un eveniment de prestigiu care va aduce laolaltă echipele naționale de rugby din întreaga Europă, la Chișinău. Evenimentul va avea loc în perioada 31 august – 1 septembrie 2024.