Halterofila moldoveancă Nicoleta Cojocaru, locul 1 la mondialele din Peru

La Campionatul Mondial de Haltere U17, halterofila moldoveancă Cojocaru Nicoleta, cu suma totală de 183 Kg a obținut clasament final pe locul 1.

În limitele categoriei de până la 55 Kg a completat prima proba smuls ridicând 80 Kg pe loc 1 și a doua probă aruncat ridicând 103 Kg pe loc 1.

Menționăm că în perioada 22-26 mai 2024, capitala Republicii Peru, Lima, găzduiește Campionatul Mondial de Haltere rezervat categoriei de vârstă de până la 17 ani.

În aceiași zi de competiții, moldoveanul Baldji Alexandr, în limitele categoriei de până la 67 Kg a completat prima proba smuls ridicând 127 Kg pe loc 3 și a doua probă aruncat ridicând 155 Kg pe locul 4.

Cu suma totală de 282 Kg a obținut clasament total pe locul 3.

Iar moldoveanul Betca Dan Dorin, în limitele categoriei de până la 61 Kg a completat prima proba smuls ridicând 103 Kg pe locul 5 și al doilea proba aruncat ridicând 122 Kg pe locul 5. Cu totalul de 225 Kg a obținut clasament final pe locul 4.

Tineri halterofili din întreaga lume s-au adunat pentru a concura în această prestigioasă competiție, demonstrându-și forța, tehnica și determinarea.

Evenimentul, organizat sub egida Federației Internaționale de Haltere (IWF), reunește cei mai promițători sportivi din această categorie de vârstă.

Campionatul este structurat pe diverse categorii de greutate, atât la masculin, cât și la feminin. Tinerii sportivi concurează în două probe: smuls și aruncat, fiecare având trei încercări pentru a ridica greutatea maximă. Clasamentul final este determinat de suma celor mai bune performanțe din cele două probe.