Presa din Italia nu s-a oprit din laude, după ce Atalanta a câștigat Europa League: „Istoria trebuia scrisă”

Atalanta a câștigat Europa League, după ce a învins-o în finala de la Dublin pe Bayer Leverkusen, scor 3-0.

Meciul dintre Atalanta și Bayer Leverkusen a fost arbitrat de românul Istvan Kovacs (39 de ani).

Reacția presei din Italia, după ce Atalanta a câștigat Europa League

Este pentru prima dată când o echipă din Italia câștigă trofeul Europa League, de la trecerea la noul format. După succesul din finala de la Dublin, presa italiană a avut doar cuvinte de laudă la adresa elevilor lui Gian Piero Gasperini (66 de ani).

”Atalanta câștigă Europa League! Gasperini scrie istorie: Lookman umilește Leverkusen”, au notat cei de la Corriere dello Sport.

”Hat-trick Lookman cu Bayer și Atalanta scrie istorie: Europa League este a lor, prima a unei echipe italiene. Noaptea din Dublin este nuanțată de negru și albastru. Este noaptea Atalantei care ridică trofeul Europa League la cer, prima de către o echipă italiană.

Și o face prin zdrobirea imbatabilului, Bayer Leverkusen, niciodată învins în acest sezon, dar învins în noaptea în care istoria trebuia scrisă”, a notat Gazzetta dello Sport.

”Minunata Atalanta, Europa League este a ta: Lookman demolează neînvinsul Bayer”, a precizat Tuttosport.

”Triumf Atalanta, victorie în Europa League. Bayer, dominat cu un hat-trick al lui Lookman”, a scris și Corriere della Sera.

Val de critici pe internet, după ce microbiștii au văzut pe ce stadion se joacă finala Europa League
Inaugurat în 2010, stadionul cu o capacitate de 52.000 de locuri e al doilea ca mărime din Irlanda și a costat nu mai puțin de 410 milioane de euro pentru a fi construit.

Stadionul are un design total inedit și a fost inclusiv premiat pentru acest lucru. Mai exact, una dintre peluze are o capacitate mult mai mică față de restul stadionului, iar în spatele scaunelor se află mai multe panouri uriașe de sticlă.

Însă, potrivit presei britanice, rețelele sociale au fost luate cu asalt de microbiști, care n-au înțeles de ce un stadion cu asemenea design a primit un meci de o anvergură uriașă:

“Ce gunoi de stadion” “Arată ca unul de antrenament” / “Urât stadion”, au fost câteva dintre reacții.