EXCLUSIV VIDEO: Cel mai așteptat meci al anului! Daniel Procopciuc a obținut titlul de cel mai puternic armwrestler DIN LUME

A fost pus punct disputelor despre supremația mondială în categoria -75 kg brațul drept unde de neatins era considerat osetinul Alan Zoloev, dar care în toată cariera sa nu l-a întâlnit în meci direct pe moldoveanul Daniel Procopciuc.

Într-un stil de mare campion, astăzi Daniel și-a adjudecat victoria în primele trei runde consecutive (din cele cinci prevăzute) ale meciului, astfel a obținut titlul și poziția 1 în clasamentul mondial și pe brațul drept.

„Marea bătălie” a fost disputată în cadrul turneului Absolut Men’s Championship (AMC) Armwrestling Tournament.

Daniel, până astăzi deținea întâietate în clasamentul mondial pe brațul stâng, iar în clasamentul pe dreapta, în lipsa unei confruntări directe cu Alan, exista incertitudinea.

Alan este cel care a fost declarat în repetate rânduri sportivul anului în Rusia. Provine dintr-o dinastie de mari campioni și antrenori emeriți. Campioni mondiali fiind tatăl său, unchiul și doi frați mai mari.

Organizatorii Promoționului AMC au reușit să organizeze acest meci, el fiind cap de afiș al main cardului, și de experți considerat cel mai așteptat meci al anului.

Competiția a avut loc astăzi, 24 aprilie, la Sankt Petersburg.

Amintim că pe 6 august 2022, la Istanbul, în cadrul turneului East versus West Armwrestling, Daniel și-a adjudecat și titlul de Campion Intercontinental la brațul stîng, învingân-ul atunci pe cel mai puternic reprezentant din SUA, Corey Miller.