Reacție bizară a lui Novak Djokovic înainte de debutul la Roland Garros: „Îmi e rușine să spun!”

Turneul de la Roland Garros este unul dintre cele mai importante competiții internaționale de tenis.

Sârbul Novak Djokovic (37 de ani, 1 ATP) va debuta, marți, 28 mai, la Roland Garros, împotriva lui Pierre-Hugues Herbert (33 de ani, 142 ATP).

Novak Djokovic nu e încrezător că poate cuceri Roland Garros

Liderul mondial din tenis a analizat șansele pe care le are pe zgura pariziană. Novak Djokovic nu e mulțumit de faptul că anul acesta nu a reușit să câștige vreun turneu, însă speră să ”spargă gheața” la Roland Garros.

”Anul acesta am așteptări scăzute și speranțe mari. Știu de ce sunt capabil, mai ales la Grand Slam-uri. De obicei joc cel mai bun tenis la aceste turnee. Am făcut asta în cea mai mare parte a carierei mele și acesta este scopul. Anul trecut a fost excelent pe zgură, mai ales la Roland Garros.

Sper să am un turneu grozav. Mă concentrez pe fiecare zi în parte pentru a ajunge cât mai departe în turneu. Nu mă voi opri până când mă retrag. Eu doar așa știu să mă comport ca jucător de tenis și să concurez la cel mai înalt nivel.

Îmi cunosc calitățile și știu de ce sunt capabil și dacă mă simt bine fizic și mental, atunci mai am nevoie doar de puțin noroc.

Este greu să spun. Îmi este rușine să spun care sunt așteptările mele. O să fie greu să câștig turneul. Totul, cu excepția titlului, nu este satisfăcător pentru mine. Așa a fost întotdeauna. Știu asta. Va suna arogant, dar eu am o carieră care vorbește de la sine”, a declarat Novak Djokovic, înainte de debutul la Roland Garros.

Novak Djokovic a reușit să se impună de trei ori la Roland Garros (2016, 2021, 2023).
24 de titluri de Grand Slam a câștigat Novak Djokovic, în întreaga carieră.
Rafael Nadal a fost eliminat în primul tur la Roland Garros
Alexander Zverev l-a învins pe Rafael Nadal în trei seturi, scor 6-3, 7-6 (7-5), 6-3, în primul tur la Roland Garros.

Clasat pe locul 275 ATP din cauza faptului că a absentat o perioadă lungă de timp, Nadal a avut parte de un ghinion teribil și a dat în primul tur peste Alexander Zverev, numărul 4 ATP, aflat într-o mare formă.

Primul set a fost adjudecat în 50 de minute de către Zverev, care s-a impus cu scorul de 6-3. Al doilea set al partidei a fost extrem de disputat, iar Nadal a fost învins într-o oră și zece minute, la tiebreak, scor 6-7 (5-7).

Nadal a pierdut setul trei cu același scor înregistrat și în cel de debut, 3-6. Zverev a avut nevoie de o oră și șase minute pentru a cuceri acest set, iar partida s-a întins pe parcursul a trei ore și șase minute.

Multe voci afirmau că acesta ar putea fi ultimul meci al spaniolului la Roland Garros, însă marele campion spaniol nu a dat un răspuns concret referitor la acest subiect.

”Vreau să vă mulțumesc tuturor pentru energia pe care mi-ați dat-o. E dificil pentru mine să vorbesc, nu știu dacă este pentru ultima oară când mă aflu aici, în fața tuturor. Sincer să fiu, nu sunt 100% sigur, dar dacă e pentru ultima oară, m-am bucurat de aceste momente.

Este foarte dificil să descriu sentimentele care m-au încercat astăzi, dar a fost foarte special să simt afecțiunea tuturor în locul pe care-l iubesc cel mai mult”, a declarat Rafael Nadal, imediat după meci.