Bayern Munchen și-a ales noul antrenor! „Pep Guardiola ne-a dat o mare mână de ajutor!”

Sosirea lui Vincent Kompany ca nou antrenor al lui Bayern Munchen “nu mai este decât o chestiune de detalii de reglat”, a afirmat Karl-Heinz Rummenigge, membru al consiliului de supraveghere al clubului german, într-un interviu acordat postului Sky Italia.

Vincent Kompany va fi noul antrenor al lui Bayern Munchen. Pep Guardiola a intermediat mutarea

“Directorul nostru l-a ales pe Kompany, nu este încă oficial, dar mai rămân doar câteva detalii de reglat”, a explicat Rummenigge într-un interviu acordat postului Sky Italia.

Contactul între cele două părţi, a precizat Rummenigge, a fost facilitat de Pep Guardiola. Antrenorul lui Manchester City, care a antrenat-o pe Bayern (2013-2016), îl cunoaşte bine pe Kompany, care a fost căpitanul ”Cetăţenilor” din 2013 până în 2019, scrie digisport.ro.

“El ne-a dat o mare mână de ajutor. El l-a avut căpitan la City şi l-a urmărit şi la Burnley”, a precizat Rummenigge.

Conform presei germane, un acord de principiu a fost găsit între Kompany şi Bayern, precum şi cu conducerea lui Burnley, cu care antrenorul belgian are contract până în vara lui 2028.

Bayern Munchen s-a despărțit de Thomas Tuchel

Vincent Kompany, antrenorul lui Burnley, care a retrogradat din Premier League, este aproape de a prelua banca tehnică a lui Bayern Munchen, unde îl va înlocui pe Thomas Tuchel.

Bayern a anunţat încă din februarie că se va despărţi de Thomas Tuchel la finele acestui sezon în care clubul bavarez nu a câştigat niciun trofeu, o premieră după după anul 2012.

Rând pe rând, Xabi Alonso (Bayer Leverkusen), Julian Nagelsmann (selecţionerul Germaniei) şi Ralf Rangnick (selecţionerul Austriei) au respins ofertele lui Bayern.

A existat şi varianta continuării cu Tuchel, după parcursul bun din Liga Campionilor, unde echipa a fost eliminată în semifinale de Real Madrid, dar în final nu s-a ajuns la un nou acord.

Kompany a jucat în Bundesliga la Hamburger SV (2006-2008), înainte de a se consacra la Manchester City (2008-2019), iar ca antrenor a debutat la Anderlecht în 2019, într-un sezon în care a fost antrenor-jucător. În vara lui 2022, el a preluat-o pe Burnley, cu care a câştigat titlul în Championship în primăvara lui 2023, dar în sezonul următor echipa s-a clasat pe locul 19 şi va juca în stagiunea 2024-2025 în liga secundă engleză.