Salariul surprinzător al noului antrenor de la Barcelona, Hansi Flick

Hansi Flick (59 de ani) este noul antrenor al Barcelonei.

Părțile au bătut deja palma, iar anunțul oficial e doar o chestiune de timp.

Hansi Flick ar urma să aibă un salariu de 3 milioane de euro pe sezon la Barcelona. Xavi, recent demis, câștiga de aproape patru ori mai mult, 11 milioane de euro

Până la numirea sa oficială, spaniolii au aflat ce salariu ar urma să aibă antrenorul pe Camp Nou. Potrivit sport.es, este vorba despre o remunerație anuală de trei milioane de euro, scrie digisport.ro.

În contractul neamțului vor fi trecute și bonusuri: pentru câștigarea La Liga (un milion de euro), dar și pentru cucerirea UEFA Champions League (750.000 de euro).

Salariul lui Hansi Flick este unul surprinzător în comparație cu cel al lui Xavi, antrenorul demis de catalani. Acesta primea 11 milioane de euro pe sezon, sumă la care a renunțat la finalul mandatului său.

De asemenea, noul salariu al lui Hansi Flick va fi de două ori mai mic decât cel de la naționala Germaniei, acolo unde era remunerat cu aproximativ șapte milioane de euro anual, potrivit onefootball.com.

Hansi Flick n-a mai antrenat o echipă de club de trei ani

Hansi Flick va semna un contract valabil două sezoane cu FC Barcelona. Acesta înlocuiește pe banca tehnică a catalanilor pe Xavi, care, deși fusese reconfirmat în funcție, a fost dat afară de Joan Laporta.

Barcelona va fi a treia echipă din cariera de antrenor principal a lui Hansi Flick. Germanul a fost în premieră ”principal” la Bayern Munchen, între noiembrie 2019 și iunie 2021.

După plecarea din Bavaria, a preluat echipa națională a Germaniei, pe care a pregătit-o până în septembrie 2023.