VIDEO: Boala parodontală și metodele de tratament: Aflăm detalii de la stomatologul care a dezvoltat un protocol de tratament personalizat

Cunoscută și boala dinților sănătoși, Parodontoza este o afecțiune cronică, de tip inflamator a structurilor de susținere a dinților în alveolă, care, netratată la timp, poate reprezenta principala cauză a pierderii dinților.

Boala parodontală este una din zece cele mai răspândite maladii care afectează oamenii și este principala cauză a căderii dinților la adulți, așadar este important să știi despre această afecțiune și evoluția ei.

Dacă nu oprești afecțiunea din dezvoltare încă de la primul stadiu al bolii parodontale, gingivita, ea poate avansa până la parodontită, care este o afecţiune inflamatorie cronică ce afectează parodonțiul — numele colectiv ce desemnează țesuturile, ligamentele și oasele care mențin dinții fixați în poziție. Dacă nu este tratată, parodontita poate afecta sever aceste structuri, iar în cele din urmă poate duce la pierderea dinților.

Există un șir de tratamente diferite ale parodontitei, iar medicul stomatolog îți poate explica care este opțiunea potrivită în cazul tău. 

În toate cazurile, medicul stomatolog trebuie să monitorizeze evoluția bolii parodontale, pentru a se asigura că tratamentul este eficient, ca să-ți menții gingiile în cea mai sănătoasă stare posibilă.

Mai jos aflăm mai multe despre boala parodontală de la dr. LIVIU GUBAN

În clinica Lacteia, medicul specialist în Parodontologie, LIVIU GUBAN, a dezvoltat un protocol de tratament personalizat, care constă în identificarea și distrugerea bacteriilor implicate în apariția și dezvoltarea bolii parodontale, în cazul fiecărui pacient în parte.

Astfel, pacientul beneficiază de un tratament precis și eficient, cu rezultate sigure și de durată.

Pentru orice întrebare sau o programare la consultație la domnul doctor LIVIU GUBAN, nu ezitați să-l telefonați: 0 (69) 337593 – cel care face din imposibil realitate!