Premieră istorică pentru Grecia: Olympiakos Pireu a câştigat Conference League

Echipa greacă Olympiakos Pireu a învins miercuri seara, la Atena, scor 1-0 după prelungiri, formaţia italiană AC Fiorentina, în finala Conference League. Este primul trofeu european intercluburi din istoria fotbalului elen, transmite News.ro.

Finala Conference League care se dispută la Atena, pe OPAP Arena, stadionul echipei AEK Atena.

Olympiakos a început cu un şut al lui Podence, în minutul 3, respins de Terraciano, iar Milenkovic a reuşit să înscrie în minutul 9, însă golul a fost anulat după verificarea VAR, pentru ofsaid.

În minutul 38 Bonaventura a centrat, Kouame a recentrat cu capul, dar Nico Gonzalez a ratat şutul. Totul a pornit de la o intervenţie greşită a lui Tzolakis. La faza următoare Terraciano a respins din faţa lui EL Kaabi, doborându-l la pământ pe atacantul marocan, dar nu a fost fază de penalti şi la pauză s-a intrat fără gol marcat. Kouame a şutat din careu în minutul 69, dar Tzolakis a respins şi tot fără gol s-a încheiat şi repriza secundă, una fără ocazii mari de gol pentru cele două părţi.

Prima ocazie din reprizele de prelungiri a venit de la şutul lui Jovetic, respins greu de Terraciano, în corner. Însă golul a venit în minutul 116, când Hezze a centrat excelent, iar El Kaabi, care nu reuşise nimic până atunci, a înscris cu capul. S-a cerut însă arbitraj VAR pentru o presupusă poziţie de ofsaid a marocanului, dar golul a fost validat şi El Kaabi a ajuns la 16 reuşite în această campanie europeană. Ikone a fost blocat în ultimul moment, în faţa porţii grecilor, în minutul 120+1, şi meciul s-a încheiat cu victoria la limită a echipei Olympiakos, care aduce primul trofeu continental intercluburi pentru fotbalul din Grecia. Antrenorul echipei viola, Vincenzo Italiano, se află la a treia finală consecutivă pierdută cu AC Fiorentina.

OLYMPIAKOS: Tzolakis – Rodinei, Retsos, David Carmo, F. Ortega (Quini 91) – Hezze, Iborra – Podence (Masouras 105+1), Chiquinho (Andre Horta 78), Fortounis (S. Jovetic 73) – El Kaabi (El-Arabi 120+1). ANTRENOR: José Luis Mendilibar

FIORENTINA: Terracciano – Dodo, Milenkovic, Lucas Martinez, Biraghi (Luca Ranieri 91) – Mandragora, Arthur (A. Duncan 74) – Nicolas Gonzalez (Beltran 91), Bonaventura (Barak 82), Kouame (Ikone 82) – Belotti (Nzola 59). ANTRENOR: Vincezo Italiano

Arbitri: Artur Soares Dias – Paulo Soares, Pedro Ribeiro (toţi din Portugalia)