Osmanov sau Pelivan? Mihail Crăciun, om de afaceri care susține judoul din Moldova, despre cine trebuie să meargă la Jocurile Olimpice

Mihail Crăciun, fost luptător și om de afaceri care susține judoul din Moldova, este de părere că Adil Osmanov ar trebui să meargă la Jocurile Olimpice de la Paris.

Acesta și-a expus părerea în contextul situației create în cadrul Federației Naționale de Judo, unde doi judocani s-au calificat la Jocurile Olimpice și ambii în categoria -73 kg.

Este vorba despre Adil Osmanov și Petru Pelivan.

„Eu cred ca ar trebui să meargă Adil Osmanov la Jocurile Olimpice. La ultimele turnee a fost mai bun ca Pelivan, s-a văzut cu ochiul liber. Chiar și la Campionatul Mondial a trecut de doi adversari. Cât de Pelivan, el nu a avut noroc, a dat de adversari redutabili. Dar e sportiv bun, părerea mea este că la moment nu e în forma sa maximă. Ambii sunt buni așa că încă nu se știe cine va merge la Paris. Acum antrenorii deja vor decide,” a declarat Crăciun pentru RealMedia.

Anterior, Andrei Golban, președintele Federației Naționale Sportive de Judo din Moldova, ne-a spus că conducerea federației și antrenorii trebuie să aleagă cine va merge din cei doi.

Contactat telefonic, Valeriu Duminică, antrenorul lotului național de Judo, ne-a spus că încă nu a fost luată decizia referitor la cine dintre cei doi Osmanov sau Pelivan va merge la Jocurile Olimpice.

„Acum suntem la Chișinău, la sala lotului. Nu e decis nimic încă la acest subiect.”

Menționăm că ambii judocani intră în top 17 cei mai buni din lume.

Noi le urăm succes ambilor sportivi și așteptăm decizia Federației de profil în legătură cu participarea la Jocurile Olimpice de la Paris 2024.