FOTO: Experiență unică: Descoperă povestea unei maratoniste care a alergat peste 114 km în 12 ore și a doborât recordul național

19 alergători și-au măsurat puterile și rezistența la Campionatul open al Republicii Moldova de ultramaraton / Self-Transcendence 24/12/6 Hour Races, 2024.

Cele 3 probe de concurs în cadrul campionatului au fost alergare la 24 ore, 12 ore şi 6 ore.

Oxana Antipina este cea care a alergat 114,490 km în 12 ore, de la 8 seara până la 8 dimineața, astfel ajungând prima la linia de finiș și doborând recordul național care anterior fusese atins de un maratonist care reușise să alerge 108, 145 km în 12 ore. Oxana este de profesie contabilă și potrivit chiar ei, pregătirile de acest maraton au durat o luna întreagă.

„Cursa mea a început cu 2 zile înainte de start, în capul meu. Emoții foarte puternice, griji, înțelegeam de pe atunci încă că va fi greu.
Sprijinul este foarte important, puterea de a alerga a apărut datorită colegilor și organizatorilor noștri, care ne-au întâmpinat în fiecare rundă cu aplauze și încurajare.
Cu mult înainte de finiș, de îndată ce soarele a început să răsară, ne-am dat seama că am reușit. Eram într-o dispoziție foarte bună, am alergat zâmbind.
Mă dor foarte tare picioarele. Am început să mă antrenez încă cu o lună înainte, dar planul meu obișnuit de antrenament presupune că pot alerga oricând un maraton,” ne-a mărturisit Oxana.

 

Campionatul a fost organizat de Echipa de Maraton Sri Chinmoy împreună cu Federaţia de Atletism din Republica Moldova.

Evenimentul a avut loc în Parcul Valea Morilor din Capitală și a durat 24 de ore.

În concurs au participat alergători de rezistență din ţara gazdă şi de peste hotare, la probele de 6 ore, 12 ore şi 24 ore.