EXCLUSIV Jardan, supărat că nu este chemat la națională. Reacția explozivă a fotbalistului, dar și explicația FMF-ului

Mijlocașului moldovean Vasile Jardan, plecat recent de la clubul Oțel Galați din România, se arată a fi indignat că nu este chemat la națională. ,,Eu așteptam să fiu chemat la națională, mai ales că am jucat meci de meci, și joc în superliga României, nu oarecare.”

Fotbalistul a declarat pentru RealMedia că se simte evitat de Federația Moldovenească de Fotbal.

„Da, anul acesta am jucat mai puțin dar anul trecut eram titular. Mă simt evitat. Acum caut echipă după ce am încheiat contractul cu Oțelul Galați. Dacă jucam la națională îmi era mai ușor. Sunt în căutare. Nu sunt jucator de probe. Încă nu am nici o ofertă concretă, doar la nivel de discuții. Eu nu sunt jucător de probe. Ar fi o opțiune să revin în Moldova, însă mai vreau în străinătate cât mă simt apt,” a declarat Vasile Jardan pentru RealMedia.

Contactat telefonic, Vicepreședintele FMF, Dragoș Hîncu, a declarat pentru RealMedia că Jardan nu se ridică la nivelul naționalei, de asta nu este convocat.

„Oricare fotbalist care are pașaport moldovenesc este urmărit de secunzii selecționerului. La moment Vasile nu se ridică la nivelul naționalei, dacă ar fi avut jocuri în picioare sigur era la națională. În fiecare săptămână selecționerul primește darea de seama cu toți jucătorii din străinătate, câte minute au jucat, și în general toată informația. Da, Vasile a jucat mai mult în divizia secundă a României, dar în Superligă el a pierdut locul de titular. Când jucătorul merită, el este convocat la națională și în capul mesei stă mereu meritocrația. Nu doar în cazul lui Vasile Jardan, dar orice fotbalist cu pașaport moldovenesc,” a declarat Vicepreședintele Federației Moldovenești de Fotbal, Dragoș Hîncu, pentru RealMedia.

Menționăm că per total, în sezonul 2023/24, Jardan a jucat pentru Oțelul în 22 de meciuri în toate competițiile, acumulând 871 de minute de joc (o medie de 36 de minute per partidă).

Jardan, în vârstă de 30 de ani, a jucat la Oțelul din 27 iulie 2021. Cu echipa din România, a devenit câștigătorul Ligii 3 (în sezonul 2021-2022) și finalist al Cupei României (în sezonul 2023-2024). În acest sezon, Oțelul, care a revenit în Superliga, a jucat în semifinalele fazei play-off pentru calificarea în Conference League și în finala Cupei României.