Cel mai bun fotbalist al Moldovei din toate timpurile, Igor Dobrovolski, împlinește astăzi vârsta de 57 de ani

Cel mai bun fotbalist al Moldovei din toate timpurile, Igor Dobrovolski împlinește astăzi vârsta de 57 de ani!

Potrivit jurnalistului Victor Daghi, în toate documentele oficiale data de naștere a fotbalistului este 27 august 1967, însă, mai mulți ani în urmă, potrivit lui, i-au schimbat ziua de naștere în pașaport ca să poată juca pentru o Națională de juniori a Uniunii Sovietice.

„Să fie clar, pe 27 august sărbătorim Ziua Independenței Republicii Moldova, iar pe 6 iunie – ziua de naștere a lui Igor Dobrovolski,” scrie Daghi pe pagina lui de facebook.

Discipol al Școlii sportive nr. 4 din Tiraspol, primul antrenor – Iosif Kaizer. Cariera de jucător: Nistru Chișinău, Dinamo Moscova (Rusia), Castellon (Spania), Servette Geneva (Elveția), Genoa (Italia), Marseille (Franța), Atletico Madrid (Spania), Fortuna Dusseldorf (Germania), Tiligul Tiraspol, Naționala URSS, CSI și a Rusiei (1986-1998, 47 meciuri, 10 goluri).

Campion olimpic cu selecționata URSS (1988), campion european cu echipa de tineret a URSS (1990), campion al Franței și deținător al Ligii Campionilor cu Olympique Marseille (1993), cel mai bun jucător din URSS în anul 1990, maestru emerit al sportului (1989).

Cariera de antrenor: Tiligul-Tiras, Naționala Moldovei, Academia, Dacia, Veris, Sahalin (Rusia), Dinamo-Auto. În prezent este antrenor la echipa Geotermal Chișinău, câștigătoarea turneului Socca Masters 2024.

Campion național și deținător al Supercupei Moldovei (2011) cu Dacia Chișinău, cel mai bun antrenor din Moldova în anul 2007. Sub comanda lui Igor Dobrovolski, Naționala Moldovei a ajuns în aprilie 2008 pe locul 37 în clasamentul FIFA – cea mai bună clasare din istorie.