EXCLUSIV Mihail Usatii, despre schimbările din Petrocub, lecția învățată în acest an, dar și cu cât a crescut valoarea clubului în ultima lună

Campioana Moldovei la fotbal, Petrocub Hîncești, nu va suferi schimbări majore în componența echipei de jucători. Fondatorul clubului, Mihail Usatii, spune că nu este cazul să facă experimente cu schimbarea jucătorilor și că o să continue calea cu aceeași tactică adoptată, care le-a adus și titlul de campioni.

„La momentul de față nu a plecat nimeni de la Petrocub. Suntem mulțumiți de lotul pe care îl avem acum. Cred că avem nevoie de maxim 2-3 jucători pe anumite poziții pentru a crea concurență între jucători. Dar nu vor fi aduși jucători masiv. Suntem o echipă care am dominat la toate capitolele, la ce ne mai trebuie să facem experimente. Mergem pe tactica aceeași care ne-a adus titlul de campioană,” a declarat pentru RealMedia fondatorul Petrocub, Mihail Usatii.

Fotbaliștii au luat o pauză de la antrenamente, potrivit lui Usatii, iar curând vor reveni în forță pe teren.

„Toți jucătorii sunt la odihnă până pe data de 10 iunie. Doar 4 sunt la selecționată. Este vorba de frații Plătică, Mudrak si Cleșcenco. Eu spun așa, anul acesta am învățat o lecție, ce dorești adversarului, de aceea ai parte,” a mai declarat fondatorul Petrocub, referindu-se la fanii Zimbrului care la meciul din finala cupei scandau cuvinte necenzurate.

După ce Petrocub a câștigat titlul de campioană a Moldovei, valoarea clubului din Hâncești, pe site-ul de specialitate Transfermarkt, a crescut cu 57 mii euro, acum fiind de 4,3 milioane euro.

Astfel, Petrocub va juca în turul 1 preliminar din Champions League, unde va fi, precum și campioana României FCSB, cap de serie.

Tragerea la sorți pentru primul tur preliminar al Ligii Campionilor va avea loc pe 18 iunie. Meciul tur este programat pentru 9/10 iulie, iar returul – 16/17 iulie.