Diferență uriașă între Moldova și Ucraina. Adversara tricolorilor vine la Chișinău cu toate vedetele

Pe 11 iunie, întâlnim reprezentativa Ucrainei pe stadionul Zimbru din Chișinău începând cu ora 19:00. Calificați la EURO 2024, pentru Ucraina va fi un test înaintea marelui turneu, dar și un meci de solidaritate între cele două țări și oamenii lor.

Lotul vecinilor de 25 de ori mai valoros decât cel al tricolorilor

Din naționala Moldovei fac parte 26 de jucători, vârsta medie fiind 27,1, legionari dintre ei fiind tocmai 21, adică 80,8%. Prețul naționalei Moldovei pe transfermarkt este de 14,10 milioane euro.

Din naționala Ucrainei fac parte, la fel, 26 de jucători, vârsta medie 26,4, iar legionari sunt 12, adică 46,2%. Prețul naționalei Ucrainei pe transfermarkt este de 363,50 milioane euro.

Zinchenko este cel mai scump ucrainean. Cota fotbalistului de la Arsenal este de 38 milioane, adică de peste 2 ori mai scump decât tot lotul Moldovei.

Cel mai cotat fotbalist moldovean la moment este Oleg Reabciuk, cota sa atinge borna de 4 milioane de euro.

Printre jucătorii importanți ai Ucrainei se află portarul lui Real Madrid, Andriy Lunin, și golgheterul din La Liga, Artem Dovbyk. Sunt și doi fotbaliști din Premier League, Mykhaylo Mudryk și Oleksandr Zinchenko.

Elevii lui Rebrov sunt pe locul 22 în lume. Aceștia s-au calificat la EURO 2024 după ce au trecut de Bosnia si Islanda. Ucraina se bazează la EURO pe doi atacanți care au impresionat anul acesta la Girona, Tsygankov și Dovbyk. Ultimul fiind desemnat si golgheterul Laliga din acest an. Dovbyk este curtat de multe echipe pentru un transfer, cota sa a explodat în acest an, fiind de 30 mln euro.