FOTO: Președintele Asociației de Lupte la Brâu din Republica Moldova, Anatolie Moldovan, la al 6-lea Festival Cultural Etnosport din Istanbul

Președintele Asociației de Lupte la Brâu din Republica Moldova Anatolie Moldovan a participat la al 6-lea Festival Cultural Etnosport din Istanbul la data de 6-9 iunie 2024.

Evenimentul, care celebrează sporturile tradiționale și culturile etnice din întreaga lume, a reunit participanți din numeroase țări, oferind o platformă importantă pentru promovarea și conservarea patrimoniului cultural. Prezența lui Anatolie Moldovan la acest festival subliniază angajamentul Republicii Moldova în susținerea și promovarea tradițiilor sportive naționale pe scena internațională.

La festival au fost prezenți președinți de federații ai sporturilor tradiționale din 30 țări, precum și alți iubitori de aceste sporturi.

Au evoluat în jur de 1000 de sportivi și artiști.

În cadrul evenimentului, la Istanbul fost prezentate peste 40 de genuri de sport vechi precum Aba Gureș (lupta națională turcă), Er Enish (lupta călare pe cai, Kyrgystan), Glima (lupta națională Islandeză), QAZAQ KURESI (lupta națională kazahă), Tir cu arcul din lemn, demonstrații cu caii, Oina (joc național românesc) etc.