Valoarea campioanei Moldovei la fotbal – Petrocub, în continuă creștere: Ce diferență e până la campioana României

După ce Campioana Moldovei la fotbal, Petrocub Hîncești, a câștigat titlul, valoarea clubului din Hâncești, pe site-ul de specialitate Transfermarkt, a crescut cu 57 mii euro, acum fiind de 5,68 milioane euro.

Menționăm că cel mai scump jucător al echipei antrenate de Andrei Martin este Vladimir Ambros, cota sa de piață fiind 550 mii euro, conform transfermarkt.

Iar așa cum unul dintre criteriile de bază în încercarea de a măsura valoarea unui club e numărul stranierilor, Petrocubul are cinci la număr: Portarul Razak Abalora din Ghana, fundașul central Guilherme Matheus din Brazilia, fundașul de stânga Donalio Melachio Douanla din Camerun, mijlocașul ofensiv David Abagna din Ghana și atacantul central Seidu Basit, la fel din Ghana.

Astfel, Petrocub va juca în turul 1 preliminar din Champions League, unde va fi, precum și campioana României FCSB, cap de serie.

Cota de piață a FCSB, conform transfermarkt, este 34,90 milioane euro, iar cel mai scump jucător este Florinel Coman care costă 7 milioane de euro.

Amintim că tragerea la sorți pentru primul tur preliminar al Ligii Campionilor va avea loc pe 18 iunie. Meciul tur este programat pentru 9/10 iulie, iar returul – 16/17 iulie.