Presa română, după meciul din această seară: “Ucraina a făcut instrucție cu Moldova, însă a pierdut un titular care va rata EURO 2024”

Selecţionata de fotbal a Ucrainei, prima adversară a României la EURO 2024, a surclasat formaţia Republicii Moldova cu scorul de 4-0 (2-0), marţi, pe Stadionul Zimbru din Chişinău, în ultimul său test dinaintea Campionatului European din Germania.

Totuși, selecționată pregătită de Serghei Rebrov l-a pierdut pe Vitali Mykolenko, care a ieșit accidentat în minutul 30. Ucraineanul a suferit o lovitură serioasă la gleznă și a părăsit terenul în lacrimi, transmite digisport.ro.

Ucraina – Moldova 4-0. Ucrainenii l-au pierdut pe Vitali Mykolenko

Ucraina s-a impus prin golurile marcate de Roman Iaremciuk (2), Viktor Ţîgankov (43), Artem Dovbik (49) şi Gheorghi Sudakov (55), într-un meci arbitrat de o brigadă din România, cu Andrei Chivulete la centru şi Sebastian Gheorghe şi George Florin Neacsu, arbitri asistenţi.

Portarul Dorian Răilean (Dinamo Bucureşti) a fost integralist la moldoveni, ca şi atacantul Maxim Cojocaru (Chindia Târgovişte), în timp ce mijlocaşul Vadim Raţă (Universitatea Cluj) a fost înlocuit cu Victor Bogaciuc (Chindia Târgovişte) în min. 78. Mijlocaşul Serafim Cojocari (Unirea Slobozia) a fost rezervă.

Selecţionerul ucrainean Serhi Rebrov a aliniat echipa: Andri Lunin – Iuhim Konoplia, Ilia Zabarnîi, Mikola Matvienko, Vitali Mikolenko (Oleksandr Zincenko, 30) – Viktor Ţîgankov (Andri Iarmolenko, 68), Mikola Şaparenko (Ruslan Malinovski, 78), Taras Stepanenko (Vladimir Brajko, 68), Mihailo Mudrik (Oleksandr Zubkov, 68) – Gheorghi Sudakov, Roman Iaremciuk (Artem Dovbik, 46).

La turneul final al Campionatului European din Germania (14 iunie-14 iulie), România va debuta pe 17 iunie, împotriva Ucrainei, la Munchen, iar apoi va mai înfrunta în Grupa E selecţionatele Belgiei, pe 22 iunie la Koln, şi Slovaciei, pe 26 iunie la Frankfurt.