Ce lovitură: al treilea cel mai scump jucător din istoria fotbalului a rămas liber de contract! Unde poate ajunge

Philippe Coutinho (32 de ani) a fost cumpărat în ianuarie 2018 de Barcelona de la Liverpool, în schimbul sumei de 135 de milioane de euro, mutare care l-a transformat în al treilea cel mai scump transfer din istoria fotbalului.

Brazilianul este la egalitate în acest top cu Ousmane Dembele, care a cumpărat de Barcelona de la Borussia Dortmund pentru aceeași sumă. Primele două poziții sunt ocupate de Neymar (222 milioane de euro) și Kylian Mbappe (180 de milioane de euro), transferați de PSG de la Barcelona, respectiv AS Monaco.

Aston Villa i-a terminat contractul lui Philippe Coutinho! Poate ajunge la Vasco da Gama

Philippe Coutinho nu s-a ridicat la nivelul așteptărilor la formația din Catalonia, iar brazilianul a ajuns, în cele din urmă, la Aston Villa. Mijlocașul ofensiv a dezamăgit și în Anglia, iar în sezonul 2023/2024 a fost împrumutat la Al-Duhail, în Qatar, scrie digisport.ro.

În cele din urmă, echipa antrenată de Unai Emery a luat decizia de a-i încheia înțelegerea scadentă în vara anului 2026. Astfel, conform jurnalistului Fabrizio Romano, Philippe Coutinho a rămas liber de contract, iar brazilianul este așteptat să semneze cu Vasco da Gama, echipă la care a început fotbalul.

7,5 milioane de euro este cota de piață a lui Philippe Coutinho, conform site-ului de specialitate Transfermarkt.
68 de selecții și 21 de goluri are acesta la naționala Braziliei.
Echipele pentru care a evoluat Coutinho în cariera sa: