Messi a spus „pas”! „Nu mai am vârsta la care să pot juca peste tot”

Leo Messi (36 de ani) nu va face parte din echipa Argentinei pentru Jocurile Olimpice de la Paris, pentru că ”nu mai are vârsta la care poate juca în fiecare turneu major”.

Messi, jucătorul lui Inter Miami, se pregăteşte cu naţionala argentiniană în vederea apărării titlului la Copa America 2024, găzduită de Statele Unite între 20 iunie şi 14 iulie.

Leo Messi nu va juca la Jocurile Olimpice alături de naționala Argentinei
În februarie, selecţionerul echipei U23, Javier Mascherano, i-a transmis o invitaţie lui Messi, care a ajutat echipa olimpică a Argentinei să câştige aurul la Beijing 2008, scrie digisport.ro.

”Am vorbit cu Mascherano şi adevărul este că amândoi am înţeles situaţia. Este greu să mă gândesc acum la Jocurile Olimpice, când suntem în Copa America. Vor fi două-trei luni în care nu voi fi la club şi mai mult decât orice nu mai am vârsta la care să pot juca peste tot.

Trebuie să aleg cu atenţie şi ar fi prea mult să joc la două turnee consecutive. Am fost foarte norocos să joc la Olimpiadă şi să câştig titlul alături de Mascherano. A fost o experienţă minunată în fotbal. Olimpiada, U20, amintiri pe care nu le voi uita niciodată”, a spus Messi.

Turneul olimpic de fotbal are loc în perioada 24 iulie – 10 august. Echipele pot utiliza trei jucători peste 23 de ani în loturile lor.

La Tokyo, Argentina s-a clasat pe locul trei în faza grupelor, după Spania şi Egipt, ratând la golaveraj calificarea în sferturile de finală, notează Agerpres.