Presa din Ucraina, reacție nemiloasă înainte de debutul României la EURO 2024: „Niciun jucător de top”

România se pregătește de debutul la EURO 2024, turneu final la care va juca primul meci împotriva Ucrainei, pe 17 iunie, la Munchen.

”Tricolorii” lui Edi Iordănescu sunt deja în Germania și se pregătesc la baza de antrenament din Wurzburg.

Presa din Ucraina a analizat naționala României înainte de EURO 2024: ”Nu există un jucător de top aici”
Cu doar cinci zile înainte de meciul dintre România și Ucraina, presa din țara vecină a descris naționala lui Edi Iordănescu.

Jurnaliștii ucraineni au susținut că România nu are niciun ”jucător vedetă” în acest moment, iar singurul remarcat ar putea fi Horațiu Moldovan, care nu a jucat niciun meci de la transferul la Atletico Madrid.

Totuși, sursa citată anterior a scos în evidență că Radu Drăgușin este un fotbalist foarte interesant care va deveni unul dintre principalii jucători ai naționalei României.

”Cine este principala vedetă a echipei este o întrebare dificilă pentru că o astfel de persoană nu a fost încă găsită. Sincer, nu există un jucător de top aici.

Ne putem gândi doar la portarul de rezervă al lui Atletico, Horațiu Moldavan, la mijlocașul lui Empoli Răzvan Marin sau la jucătorul Rangers Ianis Hagi.

Dar în România există un alt fotbalist foarte interesant. Tânărul fundaș român Radu Drăgușin are un mare potențial. Fundașul central în vârstă de 22 de ani joacă pentru Tottenham din acest an.

Călătoria fotbalului profesionist a început cu Juventus. A reușit să joace doar un meci pentru ‘Bătrâna doamnă’. Au urmat pentru el Sampdoria, Salernitana și Genoa.

Nu există aproape nicio îndoială că va deveni unul dintre principalii apărători ai României la Euro. Drăgușin a jucat deja nouă meciuri în Premier League, iar cariera lui crește în fiecare an.”, a relatat football.ua.

Lotul României la EURO 2024 și numerele alese de jucători:
PORTARI

1. Florin NIȚĂ
12. Horațiu MOLDOVAN
16. Ștefan TÂRNOVANU

FUNDAȘI

2. Andrei RAȚIU
3. Radu DRĂGUȘIN
4. Adrian RUS
5. Ionuț NEDELCEARU
11. Nicușor BANCU
15. Andrei BURCĂ
22. Vasile MOGOȘ
24. Bogdan RACOVIȚAN

MIJLOCAȘI

6. Marius MARIN
8. Alexandru CICÂLDĂU
10. Ianis HAGI
13. Valentin MIHĂILĂ
14. Darius OLARU
17. Florinel COMAN
18. Răzvan MARIN
20. Dennis MAN
21. Nicolae STANCIU
23. Deian SORESCU
26. Adrian ȘUT

ATACANȚI

7. Denis ALIBEC
9. George PUȘCAȘ
25. Daniel BÂRLIGEA
19. Denis DRĂGUȘ