EXCLUSIV Regim spartan pentru judocani înainte de JO. Antrenorii lotului impun disciplină rigidă: Exclusiv cu Valeriu Duminică

Antrenorii lotului național de judo au introdus un regim spartan de antrenament. Această abordare riguroasă are ca scop nu doar îmbunătățirea abilităților tehnice ale sportivilor, ci și dezvoltarea rezistenței fizice și mentale necesare pentru competițiile internaționale precum Jocurile Olimpice de la Paris pentru care se pregătesc în primul rând.

Antrenorii lotului, conduși de reputatul tehnician Valeriu Duminică, au implementat un program de antrenament care pune accentul pe disciplină, perseverență și sacrificiu.

Regimul impus include două sesiuni de antrenament intense pe zi, plus o înviorare, care acoperă atât tehnicile specifice de judo, cât și exerciții de forță și rezistență. Antrenamentele încep dimineața devreme și se finisează până seara târziu.

„Suntem acum în România la cantonament, 40 km regiunea Brașov. Este vorba de lotul de seniori și tineret. Pentru cei calificați la Paris este o etapă de pregătire pentru olimpiadă, iar tinerii se pregătesc de campionatul european din septembrie. Până atunci ne pregătim de 2 cupe europene, balcaniada și campionatul european,” a declarat Valeriu Duminică pentru RealMedia.

Fiind întrebat despre starea lui Denis Vieru, unul dintre cei mai buni judocani la nivel mondial, dar și unul dintre cei care ne va reprezenta țara la Paris, Valeriu Duminică a declarat că antrenamentele sunt grele, însă Denis face față și cu dârzenie merge spre Jocurile Olimpice care se apropie.

,,Ce să zic, e greu, sunt antrenamente grele. Facem 2 antrenamente pe zi plus o înviorare, dar nu e ușor deloc. Tot ce facem acum la antrenamente este sub regim olimpic, sub cei 4 calificați. În așa fel îi călim și pe restul,” a mai adăugat Duminică.

În ceea ce ține de situația creată în cadrul Federației Naționale de Judo, unde doi judocani s-au calificat la Jocurile Olimpice și ambii în categoria -73 kg, antrenorul lotului național a spus că încă nu s-a luat decizia cine va merge la Paris.

Este vorba despre Adil Osmanov și Petru Pelivan.

„Cu Adil sau Pelivan nu s-a decis. Facem pregătirea pentru Paris și după decidem,” a conchis Valeriu Duminică.