Prima echipă care riscă să fie sancționată la EURO 2024. Anunțul făcut de UEFA și imaginile care nu s-au văzut la TV

UEFA a decis să deschidă o procedură disciplinară împotriva Federaţiei Albaneze de Fotbal (FSHF) pentru incidente, inclusiv o invadare a terenului şi aruncarea de obiecte în timpul eşecului suferit de naţionala acestei ţări în faţa Italiei (scor 1-2), la Dortmund, într-o partidă de la EURO 2024.

UEFA a deschis o procedură disciplinară după Italia – Albania 2-1

Instanţa care conduce fotbalul european a subliniat că a început de asemenea procedurile privind aprinderea artificiilor de către suporterii albanezi în timpul meciului din Grupa B, precum şi “transmiterea unui mesaj provocator nepotrivit pentru un eveniment sportiv”.

UEFA nu a oferit alte detalii referitoare la mesajul despre care se presupune că ar fi fost transmis.

Forul continental a precizat că organismul de control, etică şi disciplină al UEFA (CEDB) va lua o hotărâre cu privire la această chestiune în timp util.

Un purtător de cuvânt al FSHF a declarat, într-un comunicat, că intenţionează să transmită o declaraţie oficială la CEDB în termenul stabilit de UEFA.

“Dorim să subliniem că au fost luate toate măsurile necesare pentru a asigura organizarea cu succes a meciului. Evenimentul a fost o sărbătoare a fotbalului european şi nu au avut loc incidente majore care să diminueze atmosfera pozitivă”, a adăugat oficialul albanez.

Un suporter al naționalei Albaniai a sărit din tribune și a intrat pe teren în ultimele minute ale meciului împotriva Italiei, iar arbitrul a fost nevoit să întrerupă partida pentru câteva zeci de secunde.

Momentul nu a fost surprins de camerele TV pentru că UEFA nu permite ca astfel de momente să fie difuzate pe parcursul meciurilor din competițiile pe care le organizează.

În GALERIA FOTO de mai sus se poate vedea cum suporterul, care a intrat cu steagul Albaniei pe teren, s-a dus către mai mulți fotbaliști albanezi pentru a da mâna cu aceștia.

Mai mult decât atât, în încercarea de a nu fi prins de forțele de ordine suporterul a făcut slalom printre stewarzi, dar în cele din urmă a alunecat și a căzut pe teren. Ulterior, a fost scos de pe teren. Momentul a devenit viral pe rețelele sociale.