Ucraina, fără unul dintre cei mai buni jucători contra României. Decizia lui Rebrov

Serghei Rebrov (50 de ani), selecționerul Ucrainei, a decis lotul pe care-l va avea la dispoziție pentru primul meci al reprezentativei sale de la EURO 2024, cel contra României, care se va juca azi pe Fussball Arena.

Rebrov nu va alinia cel mai bun 11, deoarece unul dintre titulari, Vitaliy Mykolenko (25 de ani), legitimat la Everton, nu a putut fi recuperat pentru acest prim duel din cauza unei accidentări.

28 de milioane de euro este cota de piață a lui Vitaliy Mykolenko, potrivit Transfermarkt.

34 de meciuri a jucat Vitaliy Mykolenko, în acest sezon, în toate competițiile.

Mykolenko s-a accidentat în timpul celui mai recent amical disputat de Ucraina, cel cu Moldova 4-0, astfel că selecționerul trebuie să decidă acum cine va fi noul fundaș stânga pentru duelul cu ”Tricolorii”.

Cel mai mari șanse de a juca în locul lui Mykolenko le are Oleksandr Zinchenko (27 de ani), fotbalistul lui Arsenal, cel care l-a înlocuit și în testul cu moldovenii.

Cum poate arăta formula de start a Ucrainei, cu România:

Andriy Lunin – Yukhym Konoplya, Ilya Zabarnyi, Mykola Matvienko, Oleksandr Zinchenko – Mykola Shaparenko, Taras Stepanenko, Georgiy Sudakov -Viktor Tsygankov, Artem Dovbyk, Mykhaylo Mudryk.
Selecționer: Serghei Rebrov.

Serghei Rebrov crede că Nicolae Stanciu este cel mai periculos jucător din tabăra ”Tricolorilor”

Selecționerul ucrainenilor a identificat punctele forte din trupa condusă de Edi Iordănescu.

”(n.r. Care este cel mai periculos jucător al României?) Unii zic că România nu e o echipă puternică, dar a jucat bine în meciurile din preliminarii.

Nicolae Stanciu cred că e cel mai periculos. Îmi place mult de el, dar ei sunt o echipă. Românii au jucători tineri, foarte buni, care pot decide un meci”, a declarat Serghei Rebrov, la conferința de presă premergătoare meciului România – Ucraina.