EXCLUSIV: Serghei Tarnovschi, revenirea fabuloasă, planificarea nunții și criza financiară din perioada absentării din sport

Recent, canoistul Serghei Tarnovschi (26 de ani) a devenit campion european pe distanța 500 metri. El a înregistrat rezultatul 1:50.432, fiind urmat de Zahar Petrov și Martin Fuksa. „Să devii campion european nu este ușor, mai ales că am concurat cu Martin Fucksa, campion mondial și european. Eu am pus accentul pe un start puternic. Este foarte important să știi să îți dozezi energia corect. La antrenamente am studiat bine adversarii, era clar că media de aur va da între Moldova, Cehia și un sportiv din Rusia.”

PATRU ANI A LIPSIT DE LA COMPETIȚII

„Pentru un sportiv și un an de pauză e mult, dar în 4 ani mulți pierd concentrarea, dorința, simțul competiției. Da, au fost momente grele, mă refer și la bani. Mă bucur că alături de mine au fost familia, iubita, domnul Juravschi. Sincer au fost momente în care credeam că o să renunț, dar fratele și iubita nu mi-au dat voie.”

DETALII DESPRE IUBITA LUI SERGHEI TARNOVSCHI

„Este sportiva din Belarus, campioana mondiala, europeană și bronz la olimpiadă a luat. Se numește Olga Hudenko. Nu trăim împreună, ea este în Belarus, e dragoste la distanță. În curând vrem să facem nunta, în timpul apropiat.”

PREGĂTIREA DE JOCURILE OLIMPICE

„Acum am o pauză înainte de Olimpiadă, mă voi odihni ca să adun forțe. O să fie cel mai tare restart din carieră. Până la Olimpiadă merg cu antrenorii în România la cantonament, pe toată luna iulie. Acum este foarte important să fii calm și psihologic echilibrat.”

LIMBA ROMÂNĂ

„Da, eu vorbesc româna, încă nu o știu bine, bine, dar o practic mai mult cu sportivi din echipa de canotaj, este vorba de Mihai Chihaia, care o cunoaște bine și mă ajută, iar eu în ultima perioadă pun accentul să o învăț. Tare mi-aș fi dorit să fac ore, dar mereu sunt plecat. Dar o să vedeți în timpul apropiat cât de bine o să vorbesc. Am zile când comunic doar in română.”

Sportivul Serghei Tarnovschi a obținut biletul de calificare la Jocurie Olimpice de Vară în septembrie 2023.