Mihai Bologan, la al șaptelea turneu de fotbal consecutiv: „Mi-au țâșnit lacrimile”

Mihai Bologan, microbist și director al companiei de sondaje iData, se află în aceste zile în mijlocul celor mai importante evenimente fotbalistice – EURO 2024.  De altfel, moldoveanul este la al șaptelea turneu final de fotbal consecutiv. „Istoria a început în 2012 și am fost deja la 3 mondiale și campionate europene.”

„Mulți mă întreabă de ce eu prefer să merg la meciuri și nu mă mulțumesc cu privitul la TV. Și răspunsul meu e: “nu e același lucru”. Dar de fapt e greu de explicat. Oricine a trăit emoții intense în tribune știe că ele nu se compară cu ceea ce simți privind TV-ul.”

Pentru a nu merge de unul singur la meciuri, microbistul ne povestește că de când i-au crescut feciorii merge cu ei.

„Aveam mereu o problemă, că nu găseam printre prieteni și rude doritori de a împărtăși aceeași pasiune de a fi prezent la campionatele mondiale, astfel că de obicei mergeam singur. Și în acest caz soluția a fost să-mi cresc proprii mei feciori și să merg cu ei la turneele finale. În pandemie am mers la două meciuri la București la Euro2021, în 2022 am mers cu Mircea în Qatar la campionatul mondial și am privit opt meciuri și în acest an am decis să facem o călătorie cu mașina la Euro2024 din Germania,” ne-a mărturisit Mihai Bologan.

Potrivit lui Mihai Bologan, emoțiile trăite acolo sunt de nedescris.

„Am văzut cum băieții mei au intonat imnul României, cum au susținut naționala, cum s-au bucurat enorm la golurile marcate, cum au trăit intens orice fază de meci. Aceste emoții sunt de nedescris. Pe la minutul 70 și ceva deja eram relaxat. Știam că România nu v-a scăpa victoria. Mă uitam la atacurile ucrainenilor și știam că ele nu se vor solda cu nimic. Simțeam un amestec de plăcere și de siguranță. Eram calm în ultimele minute, până arbitrul a fluierat încheierea meciului. Atunci mi-au țâșnit lacrimile. Cu siguranță, a fost cel mai intens meci urmărit de mine la un turneu final, o victorie, care e doar a doua în istoria României la Euro. Lacrimile erau de bucurie,”a mai mărturisit Mihai Bologan.

Amintim că România a reușit un joc FORMIDABIL și a câștigat, scor 3-0, cu Ucraina, în primul meci al ”Tricolorilor” de la EURO 2024.