Duel pe muchie de cuțit în Portugalia: Stanislav Reniță: „Chiar dacă pierd nu mă las de kickboxing”

„Joi am luptă tare cu belgianul Nafi Bilalovscki. Au rămas câteva zile, fizic și moral sunt pregătit.” Este declarația kickboxerului moldovean Stanislav Reniță se află în plină pregătire pentru o luptă importantă în cadrul FCE, care va avea loc în Portugalia, la Lisabona.

Reniță, cunoscut pentru tehnica sa impresionantă și determinarea de fier, se antrenează intens pentru a aduce titlul mondial acasă.

„Cel mai greu este să fac categoria, trebuie să dau 5 kg jos. Mai înainte era ușor acest lucru, eram mai tânăr, după 30 de ani e mai greu de făcut greutatea. Sunt nevoit să fiu mai atent la ce mănânc și muncesc mai mult în sală,” a declarat Reniță pentru RealMedia.

Competiția este programată pentru 27 iunie, iar Reniță se va confrunta cu unul dintre cei mai buni luptători din lume în categoria lightweight – Navi Bilalovski. Aceasta este o oportunitate majoră pentru sportivul moldovean de a-și demonstra abilitățile și de a-și întări poziția pe scena internațională.

„Navi este sportiv foarte bun, a luptat în diferite proiecte mari, precum Glory, FEA, în Japonia. El l-a învins pe luptătorul moldovean Vitalie Matei. Noi l-am studiat bine și suntem motivați să câștigăm,” a mai declarat Stanislav Reniță.

Fanii și susținătorii luptătorului din Moldova așteaptă cu nerăbdare evenimentul și sunt încrezători în șansele sale de a câștiga titlul mondial.

„Despre onorariu nu pot spune suma exactă, dar este una motivantă ca să lupt.  Aceasta este cuprinsă între 3 și 5 mii de euro, depinde de rezultatul obținut. Una pot spune cu siguranță, chiar dacă pierd, nu am de gând să renunț la kickbox,” a mai mărturisit Stanislav Reniță.

Stanislav Reniță are 32 de ani și este multiplu campion național, european și mondial. La fel, deține titlul de maestru în sport.